Ικαρία: Η μαθητική ταινία «Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση» στο CINEμάθεια 2025

Το Γενικό Λύκειο Ευδήλου Ικαρίας “Αριστείδης Φουτρίδης” συμμετέχει στο Φεστιβάλ «CINEμάθεια» με την ταινία «Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση», που θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η ταινία είναι μια συλλογική προσπάθεια να φωτιστεί το ζήτημα της πρόσβασης στα σχολεία για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Το θέμα της ταινίας εστιάζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά με κινητικά προβλήματα σε σχολικές υποδομές του νησιού, όπου τα κτίρια χτίστηκαν πριν τη δημιουργία των σημερινών δρόμων και η πρόσβαση παραμένει περιορισμένη, καθώς και στην ανάγκη για λύσεις που θα εξασφαλίσουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Υπεύθυνες του προγράμματος και συντονίστριες είναι οι εκπαιδευτικοί Δουρή Μοσχούλα Καλλιρόη, διευθύντρια του σχολείου και Κουρούκλη Μαρία, ενώ η ομάδα παραγωγής αποτελείται από τους μαθητές και μαθήτριες Αρετή Γ. (μοντάζ), Βαγγέλης Β. (κάμερα), Ζωή Κ. (μουσική σύνθεση, σπικάζ), Ιωάννα Τ. (μοντάζ), Μαρία Τ. (μοντάζ), Νεφέλη Μ. (κάμερα, σπικάζ), Πέτρος Κ. (σπικάζ), Σιώνα Κ. (μοντάζ), Φαίδρα Κ. (μουσική σύνθεση, συνέντευξη), Φωτεινή Κ. (φωτογραφία, μοντάζ). “Κρίμα όμως” τονίζουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά “που δεν μπορούν να ζήσουν από κοντά την συμμετοχή τους λόγω των δυσκολιών με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος