Ικαρία: Ενημέρωση για το «Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού» από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Την Ικαρία επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς όπου μαζί με τον Έπαρχο Ικαρίας και Φούρνων Παναγιώτη Γενούζο συναντήθηκαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων του νησιού με σκοπό την ενημέρωση τους για το «Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η υποβολή προτάσεων αφορούν την κατάρτιση ενός αθλητικού σχεδιασμού με δράσεις που θα συνδυάζουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας. Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023. Το 2022 δαπανήθηκαν 21500 ευρώ για τον αθλητισμό στην Ικαρία από την Περιφέρεια και ο στόχος είναι το 2023, τα χρήματα να είναι πολύ περισσότερα τόνισαν στην ομιλία τους (τα έξοδα ενός αθλητικού σωματείου σήμερα, με τμήματα σε ομαδικά αθλήματα ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ τον χρόνο!).
Παράλληλα προέτρεψαν τα αθλητικά σωματεία να ζητούν αθλητικό υλικό Παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα των σωματείων και θα προσπαθήσει να καλυφθούν ακόμα κι αν χρειάζονται έξοδα διοργανώσεων και αθλητικού υλικού.
Ο κος Κουρσουμπάς δήλωσε επίσης, πως οι δαπάνες για τον αθλητισμό θα επικεντρώνονται όχι μόνο στα αθλητικά σωματεία αλλά και στα σχολεία πρωτοβάθμιας κ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το νέο στοιχείο είναι ότι με βάση απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ (πριν απο δυο ημέρες) να γίνει υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο προκειμένου αυτό να εξασφαλίζει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων, η Περιφέρεια ότι θα δώσει απινιδωτές στα σωματεία για τα γήπεδα που αγωνίζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος