Iατρικός Σύλλογος Λέσβου: «Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο – Να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος»(video)

Απαντώντας επιστημονικά σε όλες τις αμφιβολίες περί αποτελεσματικότητας των εμβολίων, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη, αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη σωστής ενημέρωσης και δεσμεύθηκε ότι οι παρεμβάσεις του από δω και πέρα θα είναι συχνές, για να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι το 1ο όπλο κατά της πανδημίας.

Καυτηρίασε το γεγονός ότι υπήρξαν αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και επισήμανε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι το 2ο όπλο κατά της πανδημίας και της προστασίας της υγείας του λαού και θα πρέπει διαχρονικά οι κυβερνήσεις να ασχοληθούν σοβαρά και να το διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέντζας, και τα μέλη του, Χαράλαμπος Ανιτσάκης, διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Βοστάνειου και υπεύθυνος για την κλινική covid, ο πνευμονολόγος, Παναγιώτης Θεοδοσίου και ο παθολόγος Νάσος Γαλλής, με επιστημονικά στοιχεία κατέρριψαν όλους τους μύθους και την παραφιλολογία που  αναπτύσσεται από τους αντιεμβολιαστές, τάχθηκαν κατά των αναστολών συναδέλφων τους, αλλά πήραν σαφείς αποστάσεις από τους γιατρούς που δεν εμβολιάζονται, τονίζοντας ότι οι απόψεις που διατυπώνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και σπέρνουν την αμφιβολία.

«Οι γιατροί οφείλουν, στον εαυτό τους, στους ασθενείς τους, στην οικογένειά τους, να εμβολιαστούν και για επιστημονικούς και για ηθικούς σκοπούς. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Προβέντζας.

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου σημείωσε ότι «αν μετά από 6,5 δις δόσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είχαμε τρομερές παρενέργειες, τα εμβόλια θα είχαν ήδη αποσυρθεί. Όλα τα φάρμακα, όλα τα εμβόλια, έχουν παρενέργειες, αλλά ακόμα και αυτές οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τα οφέλη  του εμβολιασμού για τον κορονοϊό», και απάντησε σε ένα προς ένα στα 4 σημεία που προτάσσουν οι αντιεμβολιαστές.

«Μια αρνητική είδηση για παρενέργειες του εμβολίου υπερδιογκώνεται, ενώ χιλιάδες άλλες καλές ειδήσεις και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου  αγνοούνται», τόνισε ο Χαράλαμπος Ανιτσάκης. Σημείωσε ότι από τους 139 γιατρούς του νοσοκομείου, oi 125 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, 4 μερικώς, ένας έχει απαλλαγεί λόγω ιατρικών λόγων και 4 είναι σε αναστολή εργασίας.

Στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και στις αστοχίες της κυβέρνησης στο χειρισμό της πανδημίας αναφέρθηκε ο Νάσος Γαλλής. «Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή και σε πολλές περιπτώσεις σε λάθος κατεύθυνση. Όμως έχουμε και παράπλευρες απώλειες, λόγω κορονοϊού πολλοί δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία ή δεν ελέγχονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάστασή τους ή να καταλήγουν και εκεί δεν έχουμε μετρήσιμα στοιχεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος