Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Φοράμε μάσκες και στα πανηγύρια

“Φοράμε τις μάσκες όχι μόνο στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοιχτούς με μεγάλο συνωστισμό. Στη θρησκευτική εορτή της Αγίας Μαρκέλλας, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην αποφυγή συνωστισμού και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας”, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Πανηγύρι Αγίας Μαρκέλλας
Το πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας της χιοπολίτιδος, που σήμερα 22 Ιουλίου τιμάται η μνήμη της, είναι από τα μεγαλύτερα στη Χίο. Είθισται να συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς, πολλοί εκ των οποίων φθάνουν πεζή στο αγίασμα. Που απέχει 45 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στα Βορειοδυτικά του νησιού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και στη Χίο, (στις 21/7 είχαμε 13 νέα κρούσματα). Ενώ υπενθυμίζει ότι η μεταδοτικότητα του στελέχους «δέλτα» είναι πολύ υψηλότερη από τις προηγούμενες.
Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Φοράμε μάσκες και στα πανηγύρια“Με δεδομένα ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό ποσοστό για ένα ασφαλές τείχος ανοσίας στον πληθυσμό.
Με την χαλάρωση που παρατηρείται στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.
Με την αύξηση των μετακινήσεων προς τα νησιά λόγω των διακοπών, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου υπενθυμίζει:

• Oι εμβολιασμένοι είναι σχεδόν πλήρως προστατευμένοι από τη βαριά νόσηση. Αλλά μπορεί με (μικρότερη πιθανότητα) να μολυνθούν και να διασπείρουν τον ιό σε κάποιον που βρίσκεται δίπλα τους χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, αποστάσεις). Ιδιαίτερα αν αυτός ανήκει στο 50% του πληθυσμού που είναι ακόμη ανεμβολίαστο.
• Στα πλαίσια της καλοκαιρινής ραστώνης δεν ξεχνάμε ότι κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις με πολλά άτομα, ενέχουν τεράστιο κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού”.

Μιλήστε με τους ανεμβολίαστους
“Όντας εμβολιασμένοι μπορούμε να ζήσουμε με λιγότερο φόβο για τη ζωή μας. Αλλά θα πρέπει να μεριμνήσουμε και για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας που είναι ευάλωτοι και ανεμβολίαστοι. Να τους πείσουμε να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους. Οχι μόνο για τη δική τους προστασία. Αλλά και για την προστασία όλων μας από την εμφάνιση καινούργιων μεταλλάξεων του ιού”, καταλήγει ο Ι.Σ.Χίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος