Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου το κυρίαρχο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας

Στο 11ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Τέθηκαν σε ψηφοφορία δυο προτάσεις για απόφαση, η πρώτη της δημοτικής αρχής και η δεύτερη της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου με πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρώτη και έχει ως εξής: “Ο Δήμος Ικαρίας, ο φορέας που έχει την ευθύνη για τη λύση προβλημάτων των νησιωτών τους οποίους αντιπροσωπεύει, βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Το νοσοκομείο του νησιού. το οποίο για πολύ καιρό, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, παρέμενε υποστελεχωμένο, σήμερα “βουλιάζει” με αποτέλεσμα να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των νησιωτών και των επισκεπτών της Ικαρίας.
Θεωρούμε καθήκον μας, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση του καθενός, τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, να δουλέψουμε προς το συμφέρον του νησιού μας και να απαιτήσουμε:

1)Πλήρη στελέχωση των θέσεων του Νοσοκομείου, των περιφερειακών ιατρείων και του Κέντρου Υγείας Ευδήλου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τη στελέχωση και τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο μας
2)Την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί συγχρόνως περιστατικά ανάγκης και στις δύο πλευρές του νησιού.
3)Άμεση ανάκληση των αποσπάσεων που έχουν δεσμεύσει τις οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Ικαρίας.
4)Άμεση ανάκληση της απόφασης αναστολής των υγειονομικών που παραμένουν αναντικατάστατοι.
5) Άμεση προκήρυξη πρόσκλησης για θέση αναπληρωτή Διευθυντή του Νοσοκομείου.
6)Παροχή κινήτρων σε γιατρούς, για την πλήρωση θέσεων στα ακριτικά νησιά και ειδικά στην ακριτική Ικαρία

Η Υγεία των κατοίκων του νησιού είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και απαιτούνται άμεσα λύσεις από τους υπεύθυνους”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με δέκα ψήφους  (10) υπέρ (κ. Π. Καραγιαννάκης, κ. Β. Κακόγιαννος, κ. Ν. Καλαμάρας. κ. Φ.Τσαντές, κ. Φ.Ράπτης, κ. Δ.Τσαγκά, κ. Μ. Μπινίκου, κ. Σ. Πολίτης, κ. Ηλ.Γαγλίας, κ. Κ. Περρής)

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Ν. Λαρδάς, κ. Σπ. Τέσκος, κ. Β. Καρίμαλη-Λαρδά, κ. Φ. Καρούτσος, κ. Σ. Κόχυλας, κ. Στ. Κουντούπης, κ. Γ. Καλογερής και κ. Ελευθ. Κόχυλας ψήφισαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Διαβάστε εδώ την πρόταση της: http://www.lasikarias.gr/gia-tis-exelixeis-stin-ygeia-kai-tin-katastasi-ton-ygeionomikon-domon-tou-nisiou/

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Σταμούλος δήλωσε «παρών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ