Η Χίος συμμετέχει στην εθελοντική δράση «Let’s Do It»- Οι δράσεις

Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προστασία του, συμμετέχει και η Χίος στην πανελλαδική εθελοντική δράση «Let’s Do It» που πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου 2024.
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε ορισμένα δάση, χωριά και παραλίες με σκοπό να είναι ευπρεπισμένοι χώροι, να τα προστατεύσουμε από πυρκαγιές ή να προστατεύσουμε ζώα», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Χριστάκης πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «αν θέλουμε τουρισμό πρέπει να δείξουμε τον πολιτισμό μας».

Αφιερωμένη στον Πέτρο Τριπολίτη
Όπως δήλωσαν οι δύο αντιδήμαρχοι Χίου, η ημέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη σε ένα ξεχωριστό στέλεχος του εθελοντικού κινήματος στο νησί, του Πέτρου Τριπολίτη, που πριν λίγες ημέρες (8/4) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών. Ο εκλιπών ήταν ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ που από το από το 1999 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νησί, ενώ είχε διατελέσει Περιφερειακός στο Σύστημα Προσκόπων Χίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος θα διαθέτει σακούλες σκουπιδιών και γάντια μιας χρήσης στα μέλη των εθελοντικών ομάδων.
Οι δράσεις που έχουν ήδη την δική τους «πινέζα» πάνω στο χάρτη του «Let’s Do It» για τη Χίο είναι:
-Στο χωριό Πατρικά, η Κοινότητα μαζί με τον Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Πατρικών, τους κατοίκους και φίλους της Κοινότητας θα εκτελέσουν χορτοκοπές και θα καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο στα εξωκκλήσια του χωριού: Εισόδια της Θεοτόκου (Άνω και Κάτω Παναγιά), Παναγιά Δάφνη, Άγιος Αντώνιος, Άγιος Γιάννης, Άγιοι Σαράντα και Προφήτης Ηλίας. Σημείο συνάντησης: δημοτικό σχολείο Πατρικών, στις 10.00 π.μ..

-Στο χωριό Νένητα: ο πολιτιστικός σύλλογος Βοκαριά, ο αθλητικός σύλλογος Κανάρης Νενήτων, η Ομάδα «Ι»- εθελοντών Ιωνίας, οι σύλλογοι γονέων- κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου και ο συνεταιρισμός μαστιχοπαραγωγών Νενήτων

-Στο χωριό Λιθί, καθαρισμός αλσυλλίου Λιθίου από τον Πολιτιστικό κι Εξωραιστικό Σύλλογο Λιθίου «Αληθής Λιμήν», Εθελοντική Ομάδα «Λ» του χωριού.

-Στο χωριό Βολισσός, ο πολιτιστικός σύλλογος, ο σύλλογος σχολείων Βολισσού, ο Σύλλογος Φίλων σχολείων Βολισσού, διοργανώνουν καθαρισμούς, με σημείο συνάντησης στις 10.00 το πρωί στο πρώην Δημαρχείο.

-Στο χωριό Παρπαριά, καθαρισμοί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρπαριάς.

-Στο χωριό Πιτυός, από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πιτιούς «Ο Μάκελλος» και άλλους φορείς του χωριού, θα γίνει καθαρισμός των δημόσιων χώρων του χωριού.
Σημείο συνάντησης: η αίθουσα του συλλόγου, στις 9.00 το πρωί.

-Στο χωριό Καρδάμυλα, από την Τοπική Ενότητα Καρδαμύλων, την Εθελοντική Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ και την Αντιπεριφέρεια Χίου.

-Στο περιαστικό δάσος Κλειδούς Βροντάδου, καθαρισμός και εξωραϊσμός στην περιοχή Κλειδούς με τη συμμετοχή των ΔΕΥΑ Νήσου Χίου, Τοπικής Κοινότητας Βροντάδου και εθελοντικών ομάδων.
Σημείο συνάντησης: Δημοτικές βρύσες Κλειδούς στις 10.30 π.μ..

-Στο δασάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι της Χίου, καθαρισμός στο δασάκι από το Τοπικό Τμήμα Χίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Σημείο συνάντησης: ο αύλειος χώρος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, στις 10.30 π.μ..

-Στο δασάκι Αγίας Αννας Καστρομηνά Χίου, οι σύλλογοι Αγίου Φανουρίου νερομύλων, η Πολιτική Προστασία Δήμου Χίου, Δασαρχείο, Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντική ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ.

-Στα Ψαρά, ο σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών θα προχωρήσει στον καθαρισμό του λιμανιού Ψαρών. Σημείο συνάντησης: τα γραφεία του συλλόγου, στις 10.00 π.μ..

Να σημειωθεί ότι δράσεις και από άλλους φορείς μπορούν να δηλωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.letsdoitgreece.org/map , βάζοντας την πινέζα τους στο χάρτη της Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος