Η γραφειοκρατία εμπόδιο για την αποκατάσταση των ζημιών στη σεισμόπληκτη Σάμο

Παρ’ όλο που έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο οι διαδικασίες αποκατάστασης προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.Ο Σωτήρης Αρβεν κάτοικος της περιοχής γεφυράκι της Σάμου δηλώνει χαρακτηριστικά: “Παρακαλάμε συνέχεια να μη βρέχει γιατί ό,τι πέφτει έξω μπαίνει μέσα στο δικό μου σπίτι, τι μπορούμε να κάνουμε θέλουμε βοήθεια”. Στην οδό Μνησάρχου στο γεφυράκι της Σάμου, στο σημείο που την 30η Οκτωβρίου χτύπησε με μανία ο εγκέλαδος με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε τα δυο αγγελούδια τους δύο μαθητές, τον Άρη και την Κλαίρη, βλέπει κανείς τα σημάδια της καθυστέρησης.

Αφενός δεν έχουν γκρεμιστεί ακόμα τα ετοιμόρροπα σπίτια και αφετέρου δεν έχει επιτραπεί  στους ιδιοκτήτες που έχουν σήμανση με κίτρινο χρώμα στα σπίτια τους, να μπορέσουν να μπουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια και θα πρέπει να κατεδαφιστούν για να ανοίξουν οι δρόμοι.

“Έχουμε μαγαζί στην περιοχή και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος”, αναφέρει ο Ηλίας Καραθανάσης. Από ότι φαίνεται το μόνο που υπήρξε ήταν η άμεση χρηματοδότηση από τα συναρμόδια υπουργεία προς τους Δήμους και την Περιφέρεια, ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι τέτοιες που καθυστερούν την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, αλλά και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος