Γυμνάσιο Βολισσού Χίου: Αφιερωμένη η εκδήλωση του Πολυτεχνείου σε αγνοούμενο από το 1971

Σ’ ένα Χιώτη αγωνιστή της δημοκρατίας είναι αφιερωμένη η Ημέρα του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Βολισσού «Μιχάλης Παπαμαύρος». Πενήντα χρόνια ακριβώς από την μυστηριώδη εξαφάνιση του 23χρονου τότε Σταύρου Κιολέογλου, το σχολείο θα τιμήσει αύριο Τετάρτη αυτή την επέτειο, με την ευκαιρία του σχολικού εορτασμού για το Πολυτεχνείο.

Μισό αιώνα πριν, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 1971, ο Σταύρος Κιολέογλου μπήκε στο αεροπλάνο της γραμμής και μετέβη από τη Χίο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Από τότε χάνονται τα ίχνη του… Η χούντα απαλλάσσεται από έναν ενοχλητικό αντίπαλο, από έναν άνθρωπο που έδωσε μάχες για τις αρχές του, χωρίς υστεροβουλία. Οι ακατάπαυστες έρευνες της οικογένειας για την αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματά της έχουν αποβεί άκαρπες.

Το Γυμνάσιο Βολισσού, με τη βοήθεια και την παρουσία της αδελφής του αγνοούμενου αγωνιστή, Μαρκέλλας Κιολέογλου – Μυλωναδάκη, θα τιμήσει αυτή την επέτειο και θα κάνει γνωστή στη νέα γενιά ένα μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Λόγω των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η εκδήλωση δεν θα είναι ανοικτή για τους γονείς και το κοινό. Για να δοθεί όμως η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, η Διεύθυνση του Σχολείου πρόκειται να επαναλάβει την εκδήλωση, σε ανοικτό χώρο, στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ή στη διάρκεια του καλοκαιριού 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος