Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Χίο – Από 5 ως 7 Αυγούστου στο Πιτυός

Η καρδιά της Χιώτικης Κτηνοτροφίας χτυπά από σήμερα Παρασκευή, 5/8, και μέχρι την Κυριακή, 7/8, στο Πιτυός, όπου πραγματοποιείται η 3η Γιορτή κτηνοτροφίας.

Το Πιτυός με τον ξεχωριστό μεσαιωνικό του πύργο, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και πάντα η οικονομία του ήταν αγροκτηνοτροφική.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποιμένων Χίου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πιτυός Προορισμός» που έχει γίνει σημαντικός φορέας ανάπτυξης του χωριού και σε συντονισμό από το γραφείο ART LINE ADVERTISING, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 5.00 μ.μ. έως και τις 11.00 το βράδυ.

Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Χίο – Από 5 ως 7 Αυγούστου στο ΠιτυόςΜε παιχνίδια για τα παιδιά, έκθεση κτηνοτροφικών προϊόντων τόσο από μεμονωμένους κτηνοτρόφους, όσο και από τον Αγροτικό & Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Χίου (απαριθμεί 46 μέλη και συστήθηκε μόλις το 2019 για να μπορέσει να καλύψει το κενό που υπήρχε στην παραγωγή προϊόντων από την πρώτη τους ύλη).
Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η αφήγηση παραμυθιών, μαγειρέματα με παραδοσιακές συνταγές, γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμησης. Επίσης η παρουσίαση της δουλειάς του τελευταίου σαγματοποιού του νησιού και η γνωριμία με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που λειτουργεί στο Πιτυός.

Γνωριμία με τις γεύσεις
Μάλιστα κάθε μέρα θα υπάρχει και η δωρεάν γευσιγνωσία προϊόντων- φαγητών προσφορά του Συλλόγου ποιμένων Χίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πιτυούς.
Ετσι την Παρασκευή, 5/8, δωρεάν γευσιγνωσία χιώτικων τυριών ,
Το Σάββατο, 6/8, συνεχίζεται με κατσικοπίλαφο μαγειρεμένο από Πιτυανούς μάγειρες και την Κυριακή, 7/8 οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τυρόπιτα και μυζηθρόπιτα από τις γυναίκες του Πιτυούς.
Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Χίο – Από 5 ως 7 Αυγούστου στο Πιτυός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος