Γενικό Νοσοκομείο Χίου: Νέες εμβολιαστικές γραμμές – Κριτική από Σωματείο Εργαζομένων

Με τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές ενισχύεται από σήμερα η Χίος. Συγκεκριμένα, λειτουργούν πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Σκυλίτσειο τέσσερις γραμμές. Μία από αυτές, η 2η κατά σειρά,  θα χορηγεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ενώ οι άλλες 3 το εμβόλιο της Pfizer.

ΣΕΣΝΟΧ: ανάγκη προσωπικού
Γενικό Νοσοκομείο Χίου: Νέες εμβολιαστικές γραμμές – Κριτική από Σωματείο Εργαζομένων«Προχωρούν σε επέκταση των εμβολιαστικών γραμμών μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, στελεχώνοντάς τα με το ήδη υπάρχον ανεπαρκές αριθμητικά προσωπικό», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “τα 3 νέα κέντρα που προστίθενται στο Σκυλίτσειο, δημιουργούνται με αφαίρεση χώρων από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (όπως παιδιατρικό – χημειοθεραπεία), περιορίζοντας περαιτέρω τη λειτουργία τους και οδηγώντας σε συγχρωτισμό υγιών (που προσέρχονται για να εμβολιαστούν) με ασθενείς (που προσέρχονται για να εξεταστούν)”.

«Εμείς οι υγειονομικοί λέμε ένα μεγάλο ‘ναι’ στον μαζικό εμβολιασμό και ένα μεγάλο ‘όχι’ στην πολιτική που θέλει να παρουσιάσει το εμβόλιο ως άλλοθι για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Ο εμβολιασμός ούτε πανάκεια είναι ούτε η μόνη λύση της πανδημίας. Μοναδική λύση είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η επάρκεια Υγειονομικού Υλικού και μέσων ατομικής προστασίας, η λήψη μέτρων προστασίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Λαού», καταλήγει το ΣΕΣΝΟΧ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος