Γ. Πλακιωτάκης από το Αγαθονήσι: Προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των νησιωτών μας

Kοντά στους ακρίτες κατοίκους του Αγαθονησίου βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού, δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από την προσωρινή αποδρομολόγηση του «Νήσος Κάλυμνος» και έγινε εκτενής αναφορά στις ενέργειες του Υπουργείου για αποκατάσταση της ομαλής συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του νησιού, ενώ παράλληλα ετέθησαν συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση της σύνδεσης με Σάμο και Κω.

«Η παρουσία μας στο Αγαθονήσι, εχει διπλό σκοπό», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Να φέρουμε δώρα στα παιδιά που δίνουν ζωή και προοπτική στο νησί και να ευχηθούμε σε όλες και όλους το καλύτερο για το 2023».

«Να επαναλάβουμε», πρόσθεσε, ότι «όλοι, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Λιμενικό Σώμα, είμαστε και θα είμαστε πάντα διπλά στους νησιώτες μας, θεωρώντας προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους».

Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος του νησιού κ. Κόττορας θεώρησε την επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Ναυτιλίας ως την πιο σπουδαία επίσκεψη της θητείας του καθώς υπήρχε χρόνος να αναλυθούν τα προβλήματα του νησιού, που αφορούν κυρίως τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. «Το αρμόδιο υπουργείο ασκεί μία πολιτική πολύ αποτελεσματική και για αυτό έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και οι συγκοινωνιακές συνθήκες και όσα θέματα αφορούν τους νησιώτες και γενικά τη νησιωτική πολιτική. Λέω λοιπόν ότι είναι μια ευτυχής συγκυρία να υπάρχει μία δυνατή ομάδα στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον υπουργό τον Κ. Πλακιωτάκη και τους Γενικούς Γραμματείς, Μανώλη Κουτουλάκη και τον Βαγγέλη Κυριαζόπουλο και έχουμε και πολύ καλά αποτελέσματα. Υπήρξε η δέσμευση ότι μετά και την σημερινή συνάντηση θα έχουμε από την νέα χρονιά κατά πολύ βελτιωμένες συγκοινωνιακές συνθήκες και για αυτό ευχαριστούμε πολύ την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας» τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος Αγαθονησίου.

Γ. Πλακιωτάκης από το Αγαθονήσι: Προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των νησιωτών μαςΕπόμενος σταθμός του υπουργού Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν η Σάμος.

Στο νησί συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και συνομίλησαν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Μητρόπολη μετά τον σεισμό που κατέστρεψε περίπου 90 εκκλησίες. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό όσο και τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Μανώλη κουτουλάκη για την αμέριστη βοήθεια στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας. Στην συνέχεια ο Υπουργός επισκέφτηκε το λιμεναρχείο Σάμου. Αφού, ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στα στελέχη του λιμενικού σώματος, τους ευχαρίστησε για την σημαντική δουλειά που κάνουν με την φύλαξη των συνόρων στο ακριτικό νησί της Ελλάδος. Ο υπουργός είχε συνάντηση και με τους δυο δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού.

Ο υπουργός αναχώρησε αργά το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος