Γ. Καμίνης από τη Χίο: Σταθερά υπέρ μικρής δομής προσφύγων-μεταναστών – Τι είπε για τα εσωκομματικά

Διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και μεγέθους μέχρι την υποδοχή 500 ατόμων πρέπει να είναι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίο, σημείωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

Στη διήμερη επίσκεψή του στη Χίο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την υπάρχουσα δομή της ΒΙΑΛ αλλά και τον νέο χώρο όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη Νέα Δομή και να συναντηθεί με τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του Γραμματέα της Ν.Ε. Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλη Παρλαμά, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι δε μπορεί να γίνει κάτι κόντρα στη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Σχολίασε πάντως ότι δε συνάδει με δομή 500 ατόμων η δέσμευση από το Υπουργείο 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Θόλους.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην πρακτική που ακολούθησε ο ίδιος ως Δήμαρχος Αθηναίων, σχολιάζοντας ότι ως Δήμος είχαν αναλάβει ευθύνη που τους αναλογούσε. Και το ίδιο πρέπει να γίνει με τα νησιά, όπως είπε, που ήδη έχουν σηκώσει βαρύ φορτίο με το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, τόνισε ότι πρέπει να αποδεσμευθεί εντελώς από το προσφυγικό μεταναστευτικό θέμα.
Μετά τις συναντήσεις με τους φορείς τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τους παραγωγικούς και τους συνδικαλιστικούς του νησιού, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή το θέμα της δραματικής υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Χίου.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, χαρακτήρισε δευτερεύουσα τη συζήτηση για την ονομασία. Ενώ στην ερώτηση αν θα κατέβαινε υποψήφιος στον νομό της Χίου, λόγω του ότι κατάγεται από το νησί, σημείωσε ότι είναι κάθε φορά στη διάθεση του κινήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος