Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου στη Λέσβο (video)

Φωτιά ξέσπασε στις 4:30 τα ξημερώματα στον αγροτικό συνεταιρισμό στον Μεσότοπο της Λέσβου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο  με τις ζωοτροφές και στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής. Η ζημιά εκτιμάται πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Άγνωστο το πως ξέσπασε η φωτιά , μέχρι τα μεσάνυχτα στον συνεταιρισμό υπήρχε προσωπικό.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία βρίσκεται σήμερα στο νησί, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου για την αποκατάσταση των ζημιών, από το Ταμείο Αρωγής.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Μεσοτόπου τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ εδώ και δύο χρόνια τυροκομεί ο ίδιος το γάλα που παράγουν τα μέλη του δίνοντας προστιθέμενη αξια στο προϊόν τους και επιπλέον χρήματα για τον παραγωγό. Η σημερινή φωτιά είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθεια που έχει γίνει.

Στο νησί σήμερα θα βρεθεί και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή η οποία έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Μεσότοπο και τους συνεταιρισμούς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος