Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου: Μήνυση κατά αγνώστων για φόλες σε αδέσποτα

Στην κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων για τη θανάτωση ζώων με φόλες, προχώρησαν οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και της «Κιβωτού του Θοδωρή».


Πραγματοποίησαν εξάλλου το μεσημέρι της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Εισαγγελίας Χίου αρκετοί φιλόζωοι, σημειώνοντας το μαρτυρικό θάνατο που έχουν βρει τουλάχιστον 60 ζώα τους τελευταίους μήνες. Τονίζοντας την εγκληματική ενέργεια αυτών, που χρησιμοποιούν δραστικότατα φυτοφάρμακα αλλά και δηλητήρια, σημείωσαν ότι ο καθένας μας θα πρέπει να προσέχει στη γειτονιά του. Από την ώρα που θα ρίξει κάποιος την φόλα, αυτή δρα ανεξέλεγκτα και είναι άγνωστο ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες, ακόμα και για παιδιά, που παίζουν στην ίδια περιοχή, σημείωσαν.

Σχετικά με τα αδέσποτα ζώα τόνισαν, ότι ευθύνονται οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες και πως μόνη λύση είναι η στείρωση αυτών των ζώων.
Την κινητοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων στήριξε με την παρουσία του και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα Σιδερής Ντομάτας, αναφέροντας πως ο Δήμος συνδράμει για τον στείρωση, τον εμβολιασμό και την τροφή των αδέσποτων ζώων περίπου με 100.000 ευρώ ετησίως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος