Εύβοια – Ικαρία με καγιάκ!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση (16 Ιουνίου 2021) για τη φετινή κωπηλατική αποστολή της ομάδας South Evian Gulf Team, από την Εύβοια μέχρι τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Στο δελτίο τύπου αναφέρουν:
«Παρά τις δυσκολίες και την έντονη αβεβαιότητα, που αναπόφευκτα επέφεραν και την ανάλογη κάμψη του ηθικού, καταφέραμε και φέτος να ολοκληρώσουμε το απαιτητικό όσο και απαραίτητο κομμάτι των προπονήσεων και του σχεδιασμού.
Όσες φορές κι αν έχουμε διασχίσει το Αιγαίο, αυτή η θάλασσα ασκεί μία τόσο έντονη, σχεδόν μεταφυσική έλξη, που καθιστά σχεδόν αδύνατο να σταματήσεις να ονειρεύεσαι νέους προορισμούς και νέα δρομολόγια.
Ο απόπλους θα πραγματοποιηθεί, πλην απροόπτου, μεθαύριο, Τετάρτη, από την Κάρυστο. Θα κροσάρουμε το Κάβο Ντ’ Όρο και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε Άνδρο και Τήνο. Θα περάσουμε από Μύκονο και από εκεί έπεται η διάσχιση του Ικάριου Πελάγους, με τελικό προορισμό τον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας. Η συνολική απόσταση είναι 150 ναυτικά μίλια, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης τις 5-8 μέρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Και η φετινή αποστολή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία των θαλασσών μας, από τις μεγαλύτερες απειλές, τη ρύπανση και την επικίνδυνη μείωση των ιχθυαποθεμάτων. Η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων σε μεγάλο βαθμό επαφίεται και στην ευαισθητοποίηση, την ευθύνη, την εγρήγορση, τη δράση και του καθενός από εμάς. Ας κάνουμε ο καθένας ο,τι μπορεί προς τη σωστή κατεύθυνση».

Θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας μας ζωντανά, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.seviangt.gr/live-map/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος