Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή μετά τον θάνατο πυροσβέστη στη Χίο

Ερώτηση με αφορμή τον θάνατο πυροσβέστη στη Χίο, εν ώρα υπηρεσίας, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπογράφεται από τους βουλευτές του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Νίκο Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη στη Βουλή τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος. Και τον ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο που υπάρχει, στην αντιμετώπιση των συμβάντων. Έχει τονίσει την αναγκαιότητα της έγκρισης του ΠΔ για την Υγιεινή και Ασφάλεια, καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις», σημειώνεται.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012 στο νησί, είχαν σημειωθεί ακόμα τρεις θάνατοι πυροσβεστών -όχι σε ώρα υπηρεσίας. Το ΚΚΕ είχε καταθέσει και τότε Ερώτηση (7982/04-03-2013) στη Βουλή, για το τι μέτρα θα έπαιρνε η τότε κυβέρνηση. Καθώς και το πότε θα είχαμε επέκταση εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 1568/1985 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας του προσωπικού στην Πυροσβεστική» -θέμα που τίθεται και τώρα με την Ερώτηση των τριών βουλευτών.

Επίσης ερωτάται ο υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η άμεση ένταξη του προσωπικού του επιχειρησιακού τομέα της Πυροσβεστικής στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά. Και τέλος αν βρίσκονται σε εξέλιξη ή υπάρχουν μελέτες (και ποιες είναι αυτές) για τη συχνότητα τραυματισμών ή θανάτων πυροσβεστών από επαγγελματικούς κινδύνους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος