Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις σε έργο λιμένα Βολισσού Χίου

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις -όπως υποστηρίζει- στην εκτέλεση των απαιτούμενων έργων στον τουριστικό λιμένα Βολισσού (στα Λιμνιά) κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης προς τον Υπουργό Τουρισμού.
Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμα 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επισημαίνουν ότι “η δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου δημιούργησε προϋποθέσεις τουριστικής και εν γένει αναπτυξιακής τόνωσης τόσο της Βορειοδυτικής Χίου, όσο και των Ψαρών.
Παράλληλα, όμως, ήδη από την ολοκλήρωση του έργου το 2014 είχε γίνει εμφανής η αστοχία του σε περιπτώσεις πνεύσης ισχυρών νότιων ανέμων.
Τον Ιούλιο 2017 υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιούνταν η χωροθέτηση και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιμένα (ΦΕΚ / τεύχος ΑΑΠ / 26-7-2017). Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2019 υπογράφηκε μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού και του Δημάρχου Χίου προγραμματική σύμβαση για το έργο «Προστασία λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου», προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις σε έργο λιμένα Βολισσού Χίου“Ενώ το έργο ήταν ώριμο και εκκρεμούσε μόνο η δημοπράτησή του, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει ουδεμία εργασία στο λιμάνι Βολισσού, αλλά δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για το έργο. Οι κάτοικοι της περιοχής, δε, εκδηλώνουν την αγωνία τους για την πιθανότητα απώλειας της εξασφαλισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση χρηματοδότησης ενός έργου πνοής”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν επίσης τον Υπουργό για την πορεία του έργου μετά τον Φεβρουάριο 2019 και τις αιτίες των καθυστερήσεων που παρατηρούνται. Επίσης για το ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης, αν υπάρχει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος