Ερώτηση από βουλευτές ΚΚΕ για δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Αμανή Χίου

Την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού Δ’ τάξης στην Αμανή, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βόρειας Χίου, επισημαίνει η κοινοβουλευτικό ομάδα του ΚΚΕ.
Σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, ζητούν να μάθουν τι μέτρα θα πάρει προς αυτή την κατεύθυνση.

“Η Χίος είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας με μεγάλη ιδιαιτερότητα στη μορφολογία του εδάφους και στη βλάστηση. Ο ορεινός όγκος της Αμανής καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Κατά το παρελθόν στη βορειοδυτική Χίο (πρώην Δήμο Αμανής – σύμπλεγμα 19 χωριών με κέντρο τη Βολισσό) δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα όταν χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες, όπως τροχαία ατυχήματα, εγκλωβισμοί, πτώσεις πολιτών κτλ. Επίσης σε πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει θύματα 2 πολίτες και 3 πυροσβέστες, με τελευταίο περιστατικό το θάνατο του πυροσβέστη το καλοκαίρι του 2021”, σημειώνεται στην ερώτηση.

Επισημαίνεται εξάλλου ότι η περιοχή της Αμανής υπάγεται στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρδαμύλων το οποίο εδρεύει στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.  Ο χρόνος μετάβασης όμως στις κοινότητες της Αμανής από τα Καρδάμυλα υπερβαίνει τη μία ώρα και μπορεί να φτάσει έως και τις δύο ώρες για τις πλέον απομακρυσμένες κοινότητες. Ενώ παρόμοια είναι και η κατάσταση για τη μετάβαση των οχημάτων από την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν επίσης ότι “υπάρχει έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο οίκημα για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Σταθμού το οποίο έχει ελεγχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει κριθεί κατάλληλο και είναι ιδιοκτησίας του Δήμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος