Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Απαντούν με στάση εργασίας στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την υγεία

Με τρίωρη στάση εργασίας απαντούν οι υγειονομικοί της Σάμου στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, επί του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή τη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα στην 1η του Δεκέμβρη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ενώ καλεί όλους τους Σαμιώτες σε συγκέντρωση  στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 6 το απόγευμα για να διατρανώσουν την αντίθεση τους για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την υγεία.

Οι υγειονομικοί χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «λαιμητόμο», καθώς προβλέπει προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς ιατρούς, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αντί το υπουργείο να προκηρύσσει μαζικούς διορισμούς μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αντιδρά στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητά  να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο , να μην εκχωρηθεί καμία υπηρεσία σε ιδιώτη, να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι τους υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας.

Τέλος  απαιτούν να αποσυρθεί τώρα το νέο καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών, να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες καθώς και τα ρεπό, που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος