Έργα του Δήμου Χίου σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους του νησιού

Στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα των Θυμιανών και Αγίου Γεωργίου Συκούση προχωρεί η Δημοτική Αρχή Χίου με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.
Οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης και Αγίου Μηνά- Καμποχώρων Παναγιώτης Μανδάλας, αναφέρθηκαν στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τους αθλητικούς χώρους.
Μεταξύ των άλλων προβλέπεται η αντικατάσταση στο χλοοτάπητα των δύο γηπέδων που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 547.000 ευρώ.
Ενώ έργο ύψους περίπου 450.000 ευρώ, αφορά για το γήπεδο των Θυμιανών και του Αγίου Γεωργίου Συκούση. Στο πρώτο θα γίνουν εργασίες περίφραξης, δημιουργία βοηθητικού γηπέδου και γηπέδου μπάσκετ, τοποθέτηση νέων πυλώνων ρεύματος, αλλά και εργασίες στην κερκίδα του γηπέδου. Επίσης θα γίνει αντικατάσταση των πάγκων αναπληρωματικών στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Καμία σχέση με τις εκλογές σε ΕΠΣ Χίου
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ξενάκης ήταν κατηγορηματικός ότι η εξαγγελία αυτών των έργων δεν έχει καμία σχέση με τις προσεχείς εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, που θα γίνουν στις 30 Ιουνίου. «Εδώ και 15 μήνες ο Δήμος Χίου έχει βάλει αυτά τα θέματα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι ώριμες οι σχετικές μελέτες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, Γιάννης Μανάρας, σχολίασε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να σταματούν οι εργασίες κάθε φορά που ένας φορέας έχει εκλογές στο χώρο».
Και όμως ο συνδυασμός της ΕΠΣ Χίου “Συνεργασία ΜΟΝΟ για το ποδόσφαιρο”, στις 7 Μαΐου με ανακοίνωσή της είχε κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή Χίου για παρεμβάσεις σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις «… με μοναδικό σκοπό την προώθηση των συμφερόντων συνδυασμού που απαρτίζεται από οικεία πρόσωπα της παράταξης του δημάρχου κι μέλη αυτής».
Ακολουθούν και τα άλλα γήπεδα
Με ώριμο πλέον το σχεδιασμό του Δήμου μέσα στον Ιούνιο και το αργότερο Ιούλιο θα υπάρξουν ενέργειες που αφορούν σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ξενάκης, ανακοίνωσε ότι για το γήπεδο του Εφήβου, που αποτέλεσε στο παρελθόν και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση γιατί δεν προχωρούσε ο σχεδιασμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου ΕΦΗΒΟΣ ώστε για 3 χρόνια να παραχωρηθεί στο Δήμο. Παράλληλα ο Δήμος Χίου είναι έτοιμος να δημοπρατήσει τη μελέτη για το εν λόγω αθλητικό χώρο ύψους 50.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά για το γήπεδο ΣΕΝΤΑ, που εξυπηρετεί τα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα, ένα τμήμα αυτού είναι εντός δασικής έκτασης (παρόλο που ο γύρω χώρος είναι ξερότοπος με θαμνώδη βλάστηση).

Ο κ. Μανάρας, αναφέρθηκε σε δράσεις που πρόκειται να γίνουν σε αυτό το δίμηνο στα γήπεδα Δαφνώνα, Νενήτων, Καλαμωτής, Πυργίου και Δημοτικό Στάδιο Χίου. Ενώ παράλληλα στη συνέντευξη τύπου έκανε και υπενθύμιση των εργασιών που είναι σε εξέλιξη στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Δήμου Χίου.
Ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου, Δημόκριτος Δαμαλάς, σημείωσε ότι ξεκινά το έργο αντικατάστασης στις μπασκέτες που είναι σε αθλητικούς χώρους του Δήμου. Με αρχή από αυτές που βρίσκονται στα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος