Ερευνητικό- Συνεδριακό κέντρο και φοιτητικές κατοικίες το καμένο ΚΥΤ της Μόριας

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα παραχωρήσει 35 από τα 54 στρέμματα του πρώην ΚΥΤ της Μόριας ο δήμος Μυτιλήνης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ερευνητικό και συνεδριακό κέντρο αλλά και φοιτητικές κατοικίες, που τόσο ανάγκη έχει το Πανεπιστήμιο σε όλα τα νησιά λειτουργίας του.

Αυτό προέκυψε από τις επαφές, που είχε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρυσή Βιτσιλάκη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Το καμένο ΚΥΤ της Μόριας, που τα τελευταία 6 χρόνια απασχόλησε με τα μελανότερα χρώματα το νησί τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους “κατατρεγμένους”, που πέρασαν από κει, αναμένεται να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο δήμο Μυτιλήνης.

Το Πανεπιστήμιο εδώ και καιρό αναζητά έναν ενιαίο μεγάλο χώρο για τις ανάγκες του, κυρίως για φοιτητικές κατοικίες και ο χώρος αυτός κρίνεται κατάλληλος για το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου.

Όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα αξιοποιήσει το Πανεπιστήμιο, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη συζήτηση με το Υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση ενός προγράμματος ανάπτυξης φοιτητικών κατοικιών σε όλα τα νησιά λειτουργίας του, μέσω ΣΔΙΤ  .

“Είναι μεγάλος ο συμβολισμός, το πρώην στρατόπεδο του ΚΥΤ Μόριας να γίνει χώρος ακαδημαϊκής έρευνας και φοιτητικής κατοικίας” σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος