Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε παραγωγικές μονάδες στη Λέσβο

Παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στη Λέσβο επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζη, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ξεκινώντας από τον Μεσότοπο που χθες για το χωριό ήταν μια μαύρη μέρα με τη φωτιά που κατέστρεψε τον συνεταιρισμό, η κ. Αραμπατζή διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι ο συνεταιρισμός θα βοηθηθεί από το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κρατικής Αρωγής. Επίσης επισκέφθηκε τις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες του Μεσοτόπου καθώς και τυροκομική μονάδα στην Αγία Παρασκευή, Βιοτεχνία Αλίπαστων στη Μόρια, αλλά και τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου, στα Αλυφαντά

«Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση σήμερα με τους πρωταγωνιστές του αγροτοδιατροφικού τομέα για κάποιες από τις ρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Όπως για τη μάχη κατά των ελληνοποιήσεων, κυρίως για το γάλα αλλά και άλλα προϊόντα και μάλιστα ένα πρώτο αποτέλεσμα είναι η αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος» , είπε στην κάμερα της ΕΡΤ, η κ. Αραμπατζη.  Αναφέρθηκε στην ανερχόμενη ελληνική μελισσοκομία και δήλωσε πως προχωρά η δημιουργία για το ηλεκτρονικό μητρώο μελισσοκόμων.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  το μεσημέρι συναντήθηκε με τους συλλόγους αλιέων στη Σκάλα Καλλονής όπου ανέφερε ότι «βάζουμε θεσμικά προβλήματα σε τάξη και αφουγκραζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους».

Όσον αφορά τα ζητήματα που έχει θέσει ο επαγγελματικός σύλλογος παράκτιας αλιείας για να μη δοθούν άδειες υδατοκαλλιέργειας στον Κόλπο Καλλονής και μάλιστα να εξαιρεθεί ο κόλπος από τη χωροθέτηση των Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας, η κυρία Αραμπατζή απάντησε ότι « πρέπει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να εξετάσουμε αυτά που πράγματι σήμερα μας έθεσαν οι αλιείς μας και να είστε σίγουροί ότι στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων ενεργειών μας σε ρυθμιστικό-κανονιστικό πλαίσιο θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την αειφορία , την εισοδηματική των αλιέων μας.»

Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τους αλιείς οι οποίοι περίμεναν κάτι πιο χειροπιαστό καθώς η συζήτηση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και η λήψη άμεσων μέτρων για τη διάσωση του Κόλπου Καλλονής λένε ότι επείγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος