Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση σε στρατιωτικές μονάδες της Χίου (video)

«Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του ΚΚΕ για την ενημέρωση της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών ειδικότερα, σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ απέναντι στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίσουν και ειδικά τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ- Αντισυνταγματάρχης ε.α- Νίκος Παπαναστάσης.

Την Τρίτη κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, το στρατιωτικό φυλάκιο στη νησίδα Παναγιά. Εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ, την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο Διοικητής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής. Ο Νίκος Παπαναστάσης είχε σύντομη ενημέρωση απ’ τον Διοικητή και τον Αρχιφύλακα του φυλακίου, ενώ συνομίλησε με το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση σε στρατιωτικές μονάδες της Χίου (video)
«Ως γνωστό το ΚΚΕ δείχνει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των στρατευμένων που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και των στελεχών τους», μας δήλωσε. «Με την επίσκεψή μας στην νήσο Παναγιά θέλουμε να τιμήσουμε τη συνεισφορά τους στην άμυνα της Ελλάδας, όπως την αντιλαμβάνεται ο λαός μας και να ακούσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν».

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε ότι «σχετικά με την ιδιαίτερη όξυνση των τελευταίων ημερών από πλευράς Τουρκίας προς τη χώρα μας, είναι κάτι που πραγματικά λαμβάνει πολύ υψηλές και επικίνδυνες διαστάσεις, κυρίως και αν θέλετε είναι το νέο στοιχείο με την αμφισβήτηση πλέον όχι των κυριαρχικών απλά δικαιωμάτων αλλά της κυριαρχίας της ίδιας μας της χώρας. Γιατί όταν η Τουρκία αυτή τη στιγμή βάζει θέματα, μέσω της αμφισβήτησης των υπαρχουσών συνθηκών, κυριαρχίας της Ελλάδας σε αρκετά νησιά του αιγαίου και προϋποθέσεις για να είναι ελληνικά πραγματικά βλέπουμε ότι υπάρχει μία όξυνση», σημείωσε ο κ. Παπαναστάσης.

Για τον πόλεμο της Ουκρανία, σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματικά μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη. Είναι η «δωρεά», η παραχώρηση, των αρμάτων μεταφοράς προσωπικού που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία.
Αυτό κατά την άποψή μας αποτελεί μια ακόμα βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ρίχνει λάδι στη φωτιά, που βάζει σε μεγαλύτερους κινδύνους και το λαός μας αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής».
Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση σε στρατιωτικές μονάδες της Χίου (video)
Εκτός της συνάντησης με το Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ και την επίσκεψη στο Πολυιατρείο του νησιού, ο κ. Παπαναστάσης συναντήθηκε την Τετάρτη στη Χίο, με τις Διοικήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, τις Ενώσεις των λιμενικών, αστυνομικών υπαλλήλων, αξιωματικών αστυνομίας Β. Αιγαίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση σε στρατιωτικές μονάδες της Χίου (video)
Ερωτώμενος για το θέμα των επαναπροωθήσεων προσφύγων- μεταναστών σημείωσε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αρχίζει και βλέπει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους… Θα πρέπει να δούμε τις αιτίες που τους διώχνουν από τα χωριά τους, από τα μέρη που μεγάλωσαν από τις πατρίδες τους… Η θέση μας είναι οι άνθρωποι αυτοί που περνούν τα ελληνικά σύνορα από όπου και αν προέρχονται και μπαίνουν μέσα στην ελληνική επικράτεια, πρώτα από όλα να έχουν μια περίθαλψη, στην έννοια που περικλείει η λέξη άνθρωπος. Και στη συνέχεια να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να μεταβούν στους τόπους που επιλέγουν αυτοί», χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένες και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
«… Θα έπρεπε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας να περιφρουρούν αυτά τα σύνορα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος