Επίκαιρη ερώτηση Γ. Καμίνη για προσφυγικό – μεταναστευτικό στη Χίο

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Καμίνης προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου , με θέμα την «Κατάργηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης  (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ και δημιουργία νέας δομής για αιτούντες άσυλο στη Χίο». Η ερώτηση που κατατέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του κ. Καμίνη στη Χίο, θα συζητηθεί σήμερα το πρωί (Τετάρτη, 7/7, από τις 9.00 π.μ.) στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Καμίνης αφού μεταφέρει την εικόνα από τις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους τόσο στο Χαλκειός όσο και στη Συκιάδα, ρωτά τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου:
– Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της οριστικής κατάργησης και παύσης λειτουργίας του ΚΥΤ ΒΙΑΛ, αλλά και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους κατοίκους της περιοχής που υπέστησαν ζημίες λόγω του προσφυγικού και που σύμφωνα με τους ίδιους έχουν αποζημιωθεί μέχρι το 2017.
-Επίσης «ποιο θα είναι το μέγεθος και ποιες αρμοδιότητες θα έχει η νέα υπερ-Δομή που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση» και αν θα γίνει σεβαστό το ότι η περιοχή του Θόλους, «αποτελεί για πάνω από 100 χρόνια τμήμα της σχολικής περιουσίας και πλέον δημοτικό ακίνητο».

Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ διαμένουν 370 αιτούντες άσυλο, αριθμός που είναι κοντά στα 500 άτομα που οι φορείς της Χίου ζητούν να είναι η δυναμικότητα της όποιας νέας δομής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος