Ως ένα πρώτο βήμα χαρακτήρισε την παρουσίαση μελέτης για την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σάμου μέχρι το 2030, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου όπου παρουσιάστηκε το σχετικό πόνημα.
Ο κ. Βαλής είπε ότι είναι ένα προσχέδιο, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει η σχετική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ούτως ώστε να υπάρξουν οι επιμέρους παρατηρήσεις, προτάσεις και προσθήκες από τους φορείς του νησιού . Σχετικά με τον τουρισμό που άπτεται της αρμοδιότητας του, είπε ότι έχει γίνει μία πρώτη προσέγγιση και καταγραφή ωστόσο στη Σάμο είναι συγκεκριμένα τα προβλήματα τα οποία είναι γνωστά όμως δυστυχώς ανέφερε,δεν έχει γίνει τίποτα την τελευταία δεκαετία για να ξεπεραστούν. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη κλινών προκειμένου να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο κάτι που διαπιστώθηκε και το φετινό καλοκαίρι με τη μεγάλη αύξηση των Τούρκων επισκεπτών όπου για πρώτη φορά η Σάμος τον Αύγουστο είχε κλείσει στο Βooking και δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο δωμάτιο. Σχετικά με το αν θα ισχύσει ευεργητικό μέτρο της ταχείας βίζας 7 ημερών για τους Τούρκους και για το 2025,ο πρ.της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε ότι υπήρξε η διαβεβαίωση από την πλευρά του βουλευτή Σάμου ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή σε σχέση με το 2024 κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία τους επαγγελματίες του τουρισμού της Σάμου.
Τέλος σχετικά με τον τουρισμό από την Ευρώπη για το 2025 δήλωσε ότι θετικά είναι τα μηνύματα όπως διαφάνηκε από τη συμμετοχή του ομίλου Doryssa στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου καθώς οι προκρατήσεις δείχνουν αύξηση 20% με 25%. Είναι κάτι ωστόσο το οποίο μπορεί να μεταβληθεί από στιγμή σε στιγμή είναι όμως ένα πρώτο δείγμα δήλωσε ο κ. Βαλής συμπληρώνοντας ότι φέτος ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά των τελευταίων 10 ετών ως προς τις αφίξεις αφίξεις μέσω πτήσεων τσάρτερ αλλά και από τη γειτονική Τουρκία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος