Επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών – Τα ΜΑΤ άνοιξαν το δρόμο

Επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών – Τα ΜΑΤ άνοιξαν το δρόμο

Στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο σημειώθηκαν τα ξημερώματα επεισόδια από τα οποία δεν έλειψε  η χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευαν τα συνεργεία εργασίας για την κλειστή δομή των μεταναστών.
Από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες στο λιμάνι, για να εμποδίσουν να δέσει το πλοίο BLUE STAR NAXOS (στην αρχή γινόταν λόγος για το πλοίο ΠΗΓΑΣΟΣ) και να αποβιβάσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Επικεφαλής των πολιτών οι αιρετοί του νησιού, με το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου που κάποια στιγμή έχασαν τις αισθήσεις τους, όπως και ο ιερέας της Καλλιμασιάς.
Οι συγκεντρωμένοι περίπου 300 άτομα, με τους αιρετούς στην προσπάθεια να φτάσει κοντά στο σημείο όπου δένουν τα πλοία, δέχθηκαν την πρώτη επίθεση με χρήση χημικών. Τελικά ηρέμησαν τα πνεύματα για να παραμείνουν σε θέση αναμονής και με τον κόσμο (κυρίως νεαρούς) να αντιδρά στη δημιουργία του Κλειστού κέντρου Κράτησης προσφύγων- μεταναστών στο Αίπος.
Λίγο μετά τη 1.00 π.μ. είχαμε την ανάπτυξη των δυνάμεων των ΜΑΤ και την απώθηση των διαδηλωτών με ευρεία χρήση χημικών εντός και εκτός λιμανιού, ενώ νεαροί κυρίως πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για για τον χιώτη βουλευτή και υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.
Πολίτες συγκεντρώθηκαν σε δύο μπλόκα.  Λίγο αργότερα ο έλεγχος του δρόμου πέρασε στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

The post Επεισόδια και εκτεταμένη χρήση χημικών στο λιμάνι των Μεστών- αποβίβαση δυνάμεων ΜΑΤ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος