Επανεκκίνηση εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο ζητά ο πρόεδρος του ΚΥ Καλλονής Λέσβου

Επιστολή απέστειλε στον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους  ο πρόεδρος του ΚΥ Καλλονής Αλέξανδρος Ροδίτης ζητώντας διευκρινίσεις και επανεκκίνηση της εμβολιαστικής γραμμής. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα με το  μονοδοσικό εμβόλιο Covid‑19 της Johnson & Johnson σταμάτησε τη στιγμή που είχε μεγάλη απήχηση στον πληθυσμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου και μέσα σε 12 μέρες είχαν γίνει πάνω από 1300 εμβόλια.

Στο ΚΥ Καλλονής από τις 15 Μαΐου είχαν ξεκινήσει 2 εμβολιαστικές γραμμές με το συγκεκριμένο εμβόλιο με πάνω από 100 εμβολιασμούς καθημερινά. Τώρα όσοι πολίτες επιθυμούν θα πρέπει να μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Μυτιλήνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Την ίδια ώρα το κλιμάκιο υγειονομικών που έφτασε στο νησί στο πλαίσιο του προγράμματος Γαλάζια Ελευθερία, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να έχει έδρα το κέντρο του νησιού και το ΚΥ Καλλονής,  εντούτοις λειτουργεί στη Μυτιλήνη. Μάλιστα η προσέλευση δεν είναι η αναμενόμενη καθώς το κλιμάκιο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μέχρι και 300 εμβολιασμούς καθημερινά, μέχρι χθες η προσέλευση δεν είχε ξεπεράσει τα 300 εμβόλια και για τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΚΥ Καλλονής ζητά από το κ. Θεμιστοκλέους να διατηρηθεί στο ΚΥ Καλλονής η εμβολιαστική γραμμή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος και οι πολίτες να στερούνται το δικαίωμα να απευθύνονται στην πλησιέστερη υγειονομική μονάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος