ΕΟΣ Σάμου: Ανοίγει για το κοινό το μουσείο οίνου

Επισκέψιμο θα είναι από τις 2 Μαΐου με ένα μικρό αντίτιμο 5 ευρώ για την ξενάγηση, το Μουσείου Οίνου του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου το οποίο διαθέτει ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΥ ΧΩΡΟΥ από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας μουσειακού χώρου.

Οι επισκέπτες του θα μπορούν να δουν όλη τη διαδρομή της αμπελοκαλλιέργειας αλλά και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των κρασιών της τα οποία θα μπορούν να τα «γευτεί». Η ιστορική κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού περιγράφονται μέσω κειμηλίων και εκθεμάτων σε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Οίνου.

Το εμβληματικό«Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου» στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Eνιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (το 1934) ως οιναποθήκη στην αρχή και αργότερα ως βαρελοποιείο. Το μουσείο θα είναι ανοικτό στο κοινό καθημερινά από τις 10:30 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα ανοίγει από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, γίνονται προκρατήσεις.

Επίσης, λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένος συνεδριακός χώρος καθώς και εκθετήριο/πωλητήριο οίνων και παραδοσιακών σαμιακών προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος