Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Δεν αλλάζει το καταστατικό απαντά το Υπουργείο

Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του Καταστατικού της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τρόπο ανάδειξης των αντιπροσώπων, απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης (στις 22 Φεβρουαρίου 2022).

Η Αναφορά είχε γίνει με βάση σχετική επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει ότι εξακολουθεί να είναι σε ισχύ ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων των Συνεταιρισμών στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, όπως ορίζεται η λειτουργία της με τον αναγκαστικό νόμο του 1938. Και δεν περιλαμβάνεται στις διατάξεις που καταργήθηκαν με τον Ν. 4673/2020.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Δεν αλλάζει το καταστατικό απαντά το Υπουργείο«Η απάντηση αυτή αφενός εκθέτει για τον όλο χειρισμό του θέματος τον ίδιο τον Υπουργό, ο οποίος είχε δηλώσει καταρχήν θετικός στην τροποποίηση του Ν.4673 τόσο σε κατ’ ιδίαν συνομιλία μας, όσο και σε τηλεδιάσκεψη που είχε λίγες μέρες αργότερα με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ και τον κ. Μηταράκη. Δεν γνώριζε ο κ. Υπουργός τότε ότι δεν απαιτείται τέτοια νομοθετική τροποποίηση;», σχολιάζει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. «…Αφετέρου, συνεχίζει ο βουλευτής, η απάντηση του Υπουργού δημιουργεί εκ των πραγμάτων σοβαρά ερωτηματικά για τη σπουδή της Διοίκησης της ΕΜΧ να αλλάξει τα Καταστατικά των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών», καταλήγει.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Δεν αλλάζει το καταστατικό απαντά το ΥπουργείοΗ απάντηση από πλευράς Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΜΧ, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Κύριε Μιχαηλίδη μην ψάχνετε σκοπιμότητες από μέρους μας, δεν υπάρχει χώρος για κομματικά παιχνίδια στην Ένωση, παραγωγοί Μαστίχας είμαστε αποστασιοποιημένοι απ’ τα δικά σας αλώνια», σχολιάζει ο Γιώργος Τούμπος που ευχαριστεί πάντως τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβασή του.

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Δεν αλλάζει το καταστατικό απαντά το ΥπουργείοΤέλος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, με σημερινή δήλωσή του σημειώνει ότι «με έγγραφο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά επιλύθηκε το θέμα εκλογής αντιπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ικανοποιώντας το αίτημα της Διοίκησης. Διασφαλίστηκε ότι οι αντιπρόσωποι θα εξακολουθούν να εκλέγονται από τις πρωτοβάθμιες Γενικές Συνελεύσεις. Επιλύθηκε, έτσι, ένα ερμηνευτικό ζήτημα που είχε προκύψει, προς όφελος της Ένωσης και μετά από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Προέδρου της ΕΜΧ, κ. Τούμπου και των Υπουργών κ.κ. Γεωργαντά και Μηταράκη. Όλοι, λοιπόν, ικανοποιημένοι, εκτός από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, καθώς αποδείχθηκε ότι η πολυδιαφημισμένη τροπολογία που κατέθεσε ήταν άνευ αντικειμένου», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος