Ένωση Καταναλωτών Χίου: Διαμαρτυρία για το ένα ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝΧ

Την έντονη αντίδρασή της στη χρέωση ενός ευρώ από τη ΔΕΥΑ Νομού Χίου, για την έντυπη μορφή του λογαριασμού νερού, εκφράζει η Ένωση Καταναλωτών Χίου.
Θυμίζει ότι ακόμα και σε εταιρείες όπως η ΔΕΗ, υπήρξε υπαναχώρηση. Και μάλιστα μείωσαν κατά 1 ευρώ τους λογαριασμούς αυτών που επιλέγουν μόνο την ηλεκτρονική αποστολή, ζητώντας το ίδιο να πράξει και η ΔΕΥΑΝΧ.
Όπως αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Χίου, θα καταγγείλει αυτή τη μονομερή ουσιαστικά αύξηση της τιμής νερού στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Από την πλευρά του εξάλλου ο εκπρόσωπος του δημοτικού συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» στη ΔΕΥΑΝΧ, Γιώργος Αμέντας, κάνει λόγο για παραποίηση πρακτικών.
Έτσι ζητά να επαναληφθεί ορθά η απόφαση 378/2021 του Δ.Σ. της επιχείρησης. Όπως σημειώνει ο κ. Αμέντας, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης άφησαν ανοικτό το θέμα για να αποφασιστεί μελλοντικά το θέμα, μετά την καταγγελία που έκανε η Ένωση Καταναλωτών Χίου και ζητώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης, διαπίστωσε ότι αναγραφόταν πως είχε ψηφιστεί από το σώμα.
«Σας θυμίζω ότι είχα καταθέσει αντιπρόταση περί έκπτωσης 1€ σε όσους επιλέγουν τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού ως επιβράβευση και όχι επιβάρυνση σε όσους επιλέγουν το αντίθετο, ως τιμωρία», αναφέρει εξάλλου ο κ. Αμέντας που ζητά να συμπεριληφθεί η πρότασή του στα πρακτικά.

Πάντως σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σημείωσε ότι η απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί. Ανέφερε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να μειώσει το κόστος τύπωσης και αποστολής των λογαριασμών που φτάνει τις 80.000 ευρώ ετησίως. Κάλεσε έτσι τους δημότες να δηλώσουν το mail που θέλουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος