Ένωση Καταναλωτών Χίου: Διαμαρτυρία για τη μη εφαρμογή των μειώσεων δημοτικών τελών

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Καταναλωτών Χίου επειδή η δημοτική αρχή Χίου δεν έχει εφαρμόσει, όπως αναφέρει, ακόμα την απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Η απόφαση αφορά τη μείωση στη χρέωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Χίου, που χρεώνονται μέσω των λογαριασμών των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ένωση Καταναλωτών ζητά την άμεση εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών αλλά και τον συμψηφισμό των επιπλέον εισπραχθέντων δημοτικών τελών του πρώτου τετραμήνου 2021 στους αμέσως επόμενους λογαριασμούς. Όπως σημειώνει, την επόμενη εβδομάδα θα στείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία στην Οικονομική Υπηρεσία, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο.

Επίσης θα προβάλλει “την απαίτηση εκ μέρους των καταναλωτών για την θεσμοθετημένη εφαρμογή των μειωμένων κατά 50% συντελεστών χρέωσης για ημιυπαίθριους χώρους, εξώστες, σοφίτες και λοιπούς βοηθητικούς χώρους που μέχρι σήμερα χρεώνονται άδικα και καταχρηστικά με τον ίδιο ακριβώς συντελεστή με τους κύριους χώρους”.

Η Ένωση Καταναλωτών καλεί επίσης τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των επαγγελματικών ομάδων να αντιδράσουν μαζί της. Καλεί ακόμα τους Συλλόγους Τριτέκνων, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων που ωφελούνται με πλήρη απαλλαγή από αυτή την ίδια απόφαση καθώς και τα Πολιτιστικά Αθλητικά Σωματεία, να ελέγξουν τους λογαριασμούς πρώτου τετραμήνου για το αν έχουν εφαρμοστεί οι μειώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος