Ένα νέο κρούσμα κορονοιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Σάμο

Ένα θετικό κρούσμα ανακοινώθηκε σήμερα (11/06/2021)  από τον ΕΟΔΥ για την Σάμο ενώ μετά από μήνες άδειασε εντελώς η κλινική covid19 του Νοσοκομείου Σάμου. Τρεις ασθενείς ωστόσο παραμένουν στην ΜΕΘ.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου θα ξεκινήσει η λειτουργία μίας ακόμη εμβολιαστικής γραμμής με το εμβόλιο της PHIZER. Η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει και οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί ενημερώθηκαν και τα μέλη της ΔΕΕΠ Σάμου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη, τους διαβεβαίωσε για την ενίσχυση των εμβολιαστικών γραμμών, όπως και έγινε με την προσθήκη του εμβολίου της Pfizer στο Κ.Υ Καρλοβάσου.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσαν τόσο ο διοικητής του Νοσκομείου Νίκος Στεφανής όσο και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, Ανεζινιώ Σταμούλη για την πορεία των εμβολιασμών στη Σάμο .

Δύο γραμμές Pfizer στο Γ.Ν Σάμου, μία γραμμή Pfizer στο Κ.Υ Σάμου ,μία γραμμή Pfizer,μία γραμμή Astra Zeneca και μία γραμμή Johnson & Johnson στο Κ.Υ Καρλοβάσου.

«Η επιχείρηση “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” στη Σάμο συνεχίζεται και αυτό αποτυπώνεται από τους  εμβολιασμούς .Να σημειώσουμε εδώ, ότι το Γ.Ν Σάμου, το Κ.Υ Σάμου και το Κ.Υ Καρλοβάσου ανταποκρίθηκαν πλήρως στην περίοδο της πανδημίας, την οποία βιώνουμε μέχρι σήμερα. Το Γ.Ν Σάμου ανέπτυξε δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ καλύπτοντας και άλλες νησιωτικές περιοχές πέραν της Σάμου. Το ιατρικό, το νοσηλευτικό και όλο το υγειονομικό προσωπικό έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό, ιδιαίτερα στη ΜΕΘ και στην Παθολογική κλινική στην οποία δημιουργήθηκε τμήμα covid» ανέφερε στην ενημέρωση του ο κ. Στεφανής.

Τέλος επισημάνθηκε από όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Σάμου ότι είναι άδικο να βγαίνουν εικόνες δυσφήμησης από μεγάλα ΜΜΕ, την ώρα που η Σάμος κέρδισε το στοίχημα της αντιμετώπισης των περιστατικών, κράτησε χαμηλά τον επιδημιολογικό δείκτη και προχωρά στον εμβολιασμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος