Ένα ηλιακό ρολόι από τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη διάθεση των πολιτών

Ένα ηλιακό ρολόι δημιούργησαν και τοποθέτησαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης οι μαθητές του πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης που συμμετέχουν στον όμιλο Αστρονομίας και Λογοτεχνίας. Πρόκειται για την εργασία των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιά που αποφάσισαν να την μοιραστούν με τους κατοίκους της πόλης.

Ένα ηλιακό ρολόι από τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη διάθεση των πολιτώνΜε τη βοήθεια των δασκάλων τους Στρατή Βαλάκο φυσικό και Μαρία Περιορή φιλόλογο, τα παιδιά μελέτησαν βασικές αρχές αστρονομίας αλλά και λογοτεχνικά κείμενα και έβαλαν υψηλούς στόχους «φτάνοντας στα άστρα».

Όπως εξηγούν στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου το ρολόι αυτό δημιουργήθηκε για να λειτουργεί στη Μυτιλήνη και μόνο, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη οι συντεταγμένες της περιοχής και δείχνει την πραγματική ηλιακή ώρα και όχι εκείνη που εξυπηρετεί την ανθρώπινη δραστηριότητα και αποτυπώνεται στα ρολόγια μας.

Στη 1:23 πρώτα λεπτά σήμερα το μεσημέρι το ηλιακό ρολόι έδειχνε 12 ακριβώς, ώρα του θερινού ηλιοστασίου.

Με τη βοήθεια του δήμου το ρολόι τοποθετήθηκε στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης , σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, και ενσωματωμένος πίνακας, βοηθά τους περαστικούς να «δουν ακριβώς» τι ώρα είναι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος