ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων: Όχι στην υποχρεωτικότητα ναι στην καθολική πρόσβαση στα εμβόλια

“Απορρίπτουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας να παλέψουν για την κατάργηση της”, αναφέρεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων.
“Τα εμβόλια – τονίζεται – όσο αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την ανάπτυξη φαρμάκων, την πρωτοβάθμια υγεία, τα εξοπλισμένα δημόσια νοσοκομεία, και τα μαζικά στοχευμένα τεστ, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητα έχουν αποτελέσει και εργαλεία πολιτικής σκοπιμότητας, αντιπαράθεσης και κοινωνικής πόλωσης στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Λέμε «ναι» στον εμβολιασμό, λέμε «όχι» στην επιβολή τους με διάφορους εκβιασμούς και διλήμματα”.

Τα αιτήματα που εγκρίθηκαν είναι:
-Ζητάμε καθολική πρόσβαση σε εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και φάρμακα χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.
-Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη και ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τα διαγνωστικά τεστ και την πρωτοβάθμια υγεία είναι αντιεπιστημονικός, παράλογος και διχαστικός. Να καταργηθεί κάθε διαχωρισμός και αποκλεισμός λόγω εμβολιασμού ή μη. -Πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους ανεξαιρέτως. Δωρεάν συστηματικός προληπτικός έλεγχος για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-Να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που προτείνει από την πρώτη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα (αραίωση τμημάτων με 15 μαθητές, προσλήψεις καθηγητών, μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία κλπ)
-Το δικαίωμα στην εργασία είναι εξίσου αδιαμφισβήτητο με αυτό στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.
-Η συνάρτηση του εμβολιασμού με το δικαίωμα στην εργασία είναι εξοντωτική και κατακριτέα. Το επιχείρημα πως όσοι έρχονται σε επαφή με κόσμο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να τους επιτρέπεται να εργαστούν, άρα να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους, είναι ηθικά απαράδεκτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος