ΕΛΜΕ Χίου: Άμεση κάλυψη των κενών σε Ειδική και Γενική αγωγή

“Η Ειδική Αγωγή, το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να διαθέτει το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα έναρξης του διδακτικού έτους.
Δυστυχώς και η τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει με τεράστια κενά εκπαιδευτικών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΧ, στη Χίο ζητήθηκαν 12 εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη (6 Φιλόλογοι, 3 Μαθηματικοί και 3 Φυσικοί). Αντί αυτών, ήρθαν 7 (3 Φιλόλογοι, 2 Μαθηματικοί και 2 Φυσικοί). Ενώ κατατέθηκαν 16 αιτήματα για μαθητές από εννέα διαφορετικές Σχολικές μονάδες.

“Χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός ώστε η στελέχωση της ειδικής αγωγής να μην αποτελεί ζητούμενο. Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμισή της.  Ζητάμε λοιπόν την άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη.
Επίσης ζητάμε την άμεση κάλυψη και όλων των κενών που έχουν προκύψει στη γενική αγωγή, καθώς παρά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό”, αναφέρει η ΕΛΜΕ Χίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος