ΕΚΣ : Διοργανώνει αυτοκινητοπομπή για το μεταναστευτικό προσφυγικό

Σε αυτοκινητοπορεία καλεί η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, το Σάββατο 13 Μαρτίου φορείς και σωματεία υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στη διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 π.μ. από τους Μυτιληνιούς (Πλατεία Καρακώστα) και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει αποφασιμένο να συνεχίσει τον αγώνα του στην ίδια κατεύθυνση «που έδειξαν οι κινητοποιήσεις του σαμιώτικου λαού όλα αυτά τα χρόνια και όπως εκφράστηκαν με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη του 2019 αλλά και πέρυσι στο μπλόκο στου Ζερβού».

Καλεί όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του νησιού, το Σαμιώτικο λαό να απαιτήσουν:

• Κανένα κέντρο φυλακή κυβέρνησης και ΕΕ στο νησί.

• Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ.

• Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

• Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα

• Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου εντός της Τουρκίας και στα σύνορα με την Ελλάδα και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

• Για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπείς και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και άμεσα να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους με την ευθύνη του κράτους ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

• Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες.

• Για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, γρήγορες και σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου, εξασφάλιση διαμονής από το κράτος σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με την απαραίτητη εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής.

• Στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους

• Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό και εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής

• Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για φθορές και ζημιές που έχουν υποστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος