Έκλεισαν τα σχολεία της Βρίσας και το ειδικό Μυτιλήνης λόγω κρουσμάτων στον Πολιχνίτο

Μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου όπου χθες (17/06/2021) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Ελέγχθηκαν 50 άτομα και ένα εντοπίστηκε ένα θετικό , ωστόσο έχουν εντοπιστεί 10 θετικά κρούσματα το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται η ιχνηλάτηση των οικογενειών αυτών.

Πρόκειται κυρίως για οικογένειες παιδιών τα οποία φοιτούν στο ειδικό σχολείο Μυτιλήνης , όπου έχουν εντοπιστεί τέσσερα θετικά κρούσματα σε μαθητές και έναν εκπαιδευτικό, με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολείο έως το τέλος της χρονιάς. Να θυμίσουμε ότι τα ειδικά σχολεία δεν έκλεισαν καθόλου κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα και το ειδικό σχολείο της Μυτιλήνης δεν είχε ανάλογα προβλήματα μέσα στη χρονιά.

Επιπλέον όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Καίτη Στρατάκη θετικός εντοπίστηκε και μαθητής του δημοτικού σχολείου Βρίσας στενή επαφή των ίδιων κρουσμάτων με το ειδικό σχολείο και έκλεισε και αυτό το σχολείο καθώς τόσο τα παιδιά του δημοτικού όσο και τα παιδιά του νηπιαγωγείου μεταφέρονται στο σχολείο τους με λεωφορείο και οι γονείς στο άκουσμα του κρούσματος σταμάτησαν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όσον αφορά την γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση της Λέσβου, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα . Στο Βοστάνειο νοσοκομείο στην κλινική covid νοσηλεύονται τρία άτομα με επιπλοκές του κορονοϊού και ένα άτομο διασωληνωμένο στη ΜΕΘ  που είχε μεταφερθεί από την Κάλυμνο.

Όσον αφορά τα δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες , σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Καλλονή ενώ κανονικά δωρεάν τεστ θα γίνουν και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αν και αργία , από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ΚΥ Μυτιλήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος