ΕΚΑΒ Χίου: Γιώργος Καμίνης για την απάντηση υπουργού Υγείας στη Βουλή

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του υπουργού Υγείας σε ερώτηση που είχε καταθέσει για το ΕΚΑΒ Χίου, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στη Βουλή «χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου, την αναδιοργάνωσή του και την εύρυθμη λειτουργία του».
Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός κατοίκου της Χίου που δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Χίου, λόγω του ότι το ένα ασθενοφόρο βάρδιας έπρεπε να διαχειριστεί τρία περιστατικά.

Ο Γ. Καμίνης επισήμανε ότι “χάνονται ζωές στο νησί, καθώς λόγω των κενών που παρατηρούνται στο προσωπικό των πληρωμάτων δεν καλύπτονται πλήρως οι τρεις ανά εικοσιτετράωρο βάρδιες, ενώ δεν έχει αναζητηθεί και κάποια, έστω προσωρινή, λύση στη διαχείριση του προσωπικού, ώστε να λειτουργούν κανονικά δύο ασθενοφόρα και στις τρεις βάρδιες”.

Απαντώντας, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι θα φροντίσει να υπάρξει σχετική πρόνοια για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού σε σχετική προκήρυξη που αναμένεται το επόμενο διάστημα, απέφυγε όμως να δεσμευτεί για τον χρόνο που αυτό θα υλοποιηθεί.

Σε ότι αφορά την κατάσταση που υπάρχει στο ΕΚΑΒ Χίου, σημείωσε, σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του Κ. Καμίνη, «ότι από τους 18 μόνιμους υπαλλήλους στα κλιμάκια των πληρωμάτων απασχολούνται οι 14 κι ότι 5 από τα 7 ασθενοφόρα είναι λειτουργικά. Υποστήριξε δε ότι επιχειρησιακά έχει επιλεγεί να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και πως όποτε χρειάζεται ενεργοποιείται ένα δεύτερο στις υπόλοιπες.

«Θα προσπαθήσουμε άμεσα να το επιλύσουμε, σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ είτε με κάποια μετακίνηση από άλλο σημείο, είτε από το λοιπό επικουρικό προσωπικό ή μέσω της προκήρυξης για την κάλυψη 910 θέσεων», είπε ο κ. Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος