ΕΚ Σάμου: Ζητά να παρθούν περισσότερα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας

Τη λήψη περισσοτέρων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς ζητά το Εργατικό Κέντρο Σάμου με αφορμή το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε με έναν οικοδόμο που κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά μετά από πτώση από σκαλωσιά στο έργο του κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Σάμου.

Μετά το ατύχημα το Εργατικό Κέντρο άμεσα βρέθηκε στον χώρο δουλειάς ενώ έκανε και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χίο. Διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου «η ανυπαρξία ελέγχων στον νομό αφού δεν υπάρχει Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια, η διάλυσή, υποστελέχωση και η μετατροπή της από το Υπουργείο Εργασία σε ανεξάρτητη διακοσμητική αρχή που κοιτά τους χώρους δουλειάς εξ αποστάσεων, έχει μετατρέψει όλους τους χώρους δουλειάς σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών» που πας για δουλειά και δεν ξέρεις λόγω ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας τι θα ξημερώσει».

Οι εργαζόμενοι της Σάμου ζητούν τακτικούς και αυστηρούς ελέγχους ώστε να μην αυξάνεται η λίστα τραυματιών και νεκρών εργαζομένων, άμεση στελέχωση Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου και με άλλους Επόπτες (έχει μόλις 3 για όλο το Β.Α. Αιγαίο), τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σε όλους τους κλάδους και τέλος να στηριχτεί ο 35χρονος οικοδόμος με ότι χρειάζεται για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος