ΕΚ Σάμου: Συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Αναχώρησε από την Σάμο η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων μελών του ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν στη Σάμο 4 παλέτες και στην Ικαρία 120 δέματα με υλικά όπως: κουβέρτες/παπλώματα, υγειονομικό υλικό, πάσης φύσεως είδη υγιεινής, βρεφικές τροφές, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Για την ανταπόκριση των σωματείων, φορέων όπως π.χ. της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, συλλόγων γονέων και γυναικών για τη συγκέντρωση αυτής της τεράστιας ποσότητας, το Ε.Κ.Σ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και την μεταφορική εταιρεία για τη δωρεάν μεταφορά τους από τη Σάμο στην Αθήνα. Επίσης ιδιαίτερη ήταν και η ανταπόκριση των μαθητών σχολείων που έστειλαν και τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης γραμμένα στα ελληνικά, στα τούρκικα και στα αγγλικά.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν στάλθηκαν στο ΠΑΜΕ και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και από εκεί στα αντίστοιχα εργατικά συνδικάτα της γειτονικής χώρας, όπως στο Nakliyat-İş. Ήδη οι 100 πρώτοι τόνοι με τη συνοδεία μελών του ΠΑΜΕ σε διάφορες πληγείσες περιοχές, έχουν παραδοθεί σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ γίνονται προσπάθειες να φτάσουν και στη Συρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος