Σάμος: Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου στην επιθεώρηση εργασίας για τον τραγικό θάνατο του 50χρονου οικοδόμου

Mία ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 50χρονος οικοδόμος που εργαζόνταν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και εκπρόσωποι σωματείων πραγματοποίησαν παρέμβαση και παράδοση υπομνήματος στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στην Διεύθυνση Αστυνομίας.

Κατήγγειλαν τις τραγικές συνθήκες στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στη Σάμο, την υποστελέχωση του αντίστοιχου τμήματος στη Χίο που οδηγούν όπως δήλωσαν «στην ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών, σε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, όπως ο νεκρός οικοδόμος χθες».

Επίσης πραγματοποίησαν εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους, εργοτάξια, σουπερμάρκετ, εμπορικά κλπ. στο κέντρο της πόλης και συνομίλησαν με τους συναδέλφους τους, ώστε να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια της ζωής τους.

Για το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τη δράση τους απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη στις 12 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των αιτημάτων που κατέθεσαν στο υπόμνημα είναι, να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του συναδέλφου από κράτος και εταιρεία, να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος για τις συνθήκες του δυστυχήματος, τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας και να αποδοθούν ευθύνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος