Εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων

“Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός ( Α.Σ ) Μαστιχοπαραγωγών Νενήτων, έχει πλέον εγκεκριμένο το νέο καταστατικό του, σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης (υπ’ αριθμ. 1383/67880/14-3-2022) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ)”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Εκφράζει δε την ικανοποίησή του γιατί “είναι ο πρώτος Α.Σ μέλος της Ε.Μ.Χ, ο οποίος μετά από την πεντάμηνη διαδικασία, που προηγήθηκε, κατόρθωσε στο εγκεκριμένο καταστατικό του να πετύχει:
1. Την απαλοιφή από όλα τα άρθρα την είσοδο των μελών επενδυτών
2. Οι αντιπρόσωποι του να εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση του Α.Σ και όχι να ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο”.

Με την έγκριση από πλευράς υπουργείου όλων των τροποποιήσεων στο καταστατικό του Συνεταιρισμού των Μαστιχοπαραγωγών στα Νένητα “μπαίνει και επισήμως τέλος, στην αλλοίωση της λειτουργίας των Αναγκαστικών Αγροτικών Συνεταιρισμών με την είσοδο των μελών επενδυτών και εξασφαλίζεται η Δημοκρατική εκπροσώπηση τους με την εκλογή των αντιπροσώπων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.
Ευχόμαστε και οι υπόλοιποι 19 Α.Σ Μαστιχοπαραγωγών, μέλη της Ε.Μ.Χ, να έχουν την ίδια τύχη με τα δικά τους καταστατικά”, συνεχίσει το Δ.Σ. στην ανακοίνωσή του.

“Ανοίγει επισήμως ο δρόμος για μεγαλύτερη και συλλογικότερη προσπάθεια όλων των μαστιχοπαραγωγών, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συνεταιριστική ομαλότητα εντός του συνόλου των συνεταιρισμών που απαρτίζουν την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, σημειώνεται στην ανακοίνωσή του δεύτερου μεγαλύτερου Αναγκαστικού Συνεταιρισμού των Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος