Εγκαινιάζεται την Πέμπτη το Γραφείο Καινοτομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στις 11:00 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα εγκαίνια για τη λειτουργία του Γραφείου Καινοτομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Γραφείο βρίσκεται στην οδό Ναυμάρχου Αποστόλη 19 στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το Γραφείο Καινοτομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία και Λειτουργία Υποστηρικτικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη του Επιχειρηματικού/ Παραγωγικού Ιστού και την Προώθηση της Καινοτομίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» με κωδικό MIS 5050878, το οποίο εκτελείται από την εταιρεία EEO Group AE. και υποστηρίζει τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Δι.Α.Π) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Βορείου Αιγαίου μέσα από τις παρακάτω δράσεις:

  • Ανάπτυξη ανανεωμένης μεθοδολογίας για την αναθεώρηση Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας σε πλήρη συγχρονισμό με την αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική (ΕΣΕΕ) και την νέα Δομή Διακυβέρνησης της ΕΣΕΕ με κέντρο την Μονάδα ΕΣΕΕ (ΜΟΝ-ΕΣΕΕ) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
  • Υποβοήθηση της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (ΔΕΑ) σε Περιφερειακό επίπεδο και την σύνδεσή της με την ΜΟΝ-ΕΣΕΕ.
  • Ανάπτυξη Εγχειριδίου Καινοτομίας για την υποβοήθηση της καταγραφής και τεκμηρίωσης των καινοτόμων ιδεών.
  • Παρακολούθηση και αξιολόγηση (Π&Α) των δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εφαρμόζονται βάση της Στρατηγικής Έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας με εφαρμογή συγκεκριμένων μεθοδολογιών και δεικτών, αλλά και την διασύνδεση του περιφερειακού συστήματος Π&Α με βάσεις δεδομένων και στατιστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και την Ε.Ε.
  • Υποστήριξη της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).
  • Ανάπτυξη σειράς δράσεων προβολής και δημοσιότητας που θα υποστηρίζουν κατά μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες των μελών του Δικτύου Φορέων.
  • Ανάπτυξη ιστοσελίδας και πλατφόρμας υποβοήθησης της συνεργασίας και της πληροφόρησης του Δικτύου Φορέων και του επιχειρηματικού οικοσυστήματος καθώς και εσωτερικής πλατφόρμας παρακολούθησης και αξιολόγησης των δραστηριοτήτων.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος