Σάμος: Το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στέλνει ηχηρό μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία

Δράση αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας, ενισχύοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «Η υγεία μου, δικαίωμά μου», θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) Περιφερειακό Τμήμα Σάμου.

Συγκεκριμένα με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, θα βρίσκονται στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου την Πέμπτη, 11 Απριλίου από τις 6 ως τις 8 το βράδυ, η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Αναστασία Μυλωνά, εθελοντές Υγείας και η κ. Διευθύντρια Παθολογίας με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη κα. Μαρία-Πελαγία Κουκούλη, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους πολίτες σε βασικά ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, αλλά και της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου), επίδειξη πρώτων βοηθειών και εκπαίδευση σε περίπτωση ξένου σώματος στο λάρυγγα-πνιγμονή, ενημέρωση- εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος Μιχάλης Καραβασίλης ,ο Τομέας Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σάμου, στέλνει το ηχηρό μήνυμα ότι η ισότιμη πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η έγκυρη πληροφόρηση, είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση υγιών κοινωνιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος