Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α: Δρομολόγηση λύσεων σε ζητήματα των υπηρετούντων πυροσβεστών στο Β. Αιγαίο

Λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τους πυροσβέστες που υπηρετούν σε μονάδες του Βορείου Αιγαίου αναμένεται να δρομολογηθούν μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α με τον Αρχηγό του  Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο.

Ο  κ. Ράπανος διαβεβαίωσε  ότι θα μεριμνήσει για την ενίσχυση των υπαλλήλων του Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα, αναφερόμενος στις 3.600 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα σε βάθος πενταετίας, δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα υπερεργασίας και εξάντλησης του προσωπικού, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης επικινδυνότητας.

Για την παρακολούθηση της Σχολής Αρχιπυροσβεστών επεσήμανε ότι  κάθε υπάλληλος που θα συμπληρώνει 15 έτη υπηρεσίας, θα έχει τη δυνατότητα, με αίτησή του, να εγγράφεται προκειμένου να ολοκληρώσει, μέσω διαδικτύου, την εκπαίδευση του.

Επίσης, ο κ. Ράπανος κατανόησε,  όπως τονίζει η αντιπροσωπεία της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α,  την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Λέσβου, κυρίως μέσω της μετεγκατάστασης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του νησιού, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα κτηριακών υποδομών.

Τέλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα για τη λειτουργία ΟΣμηΕΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τόνισε ότι  θα λειτουργούν ΟΣμηΕΑ σε κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου (και όχι μόνο στο νησί της Σάμου όπως αρχικά είχε προβλεφθεί). Σε  πρώτη φάση θα στελεχωθούν με προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί και παράλληλα θα επιτελεί τα καθήκοντά του στην Υπηρεσία, ενώ σε βάθος χρόνου θα λειτουργούν αυτόνομα και θα στελεχώνονται από υπαλλήλους εκπαιδευμένους και ενταγμένους αποκλειστικά σε αυτές.

Μοναδικό μελανό σημείο της συνάντησης, που ωστόσο δεν αποτελεί ευθύνη του Αρχηγείου,  η ενημέρωσή μας ότι σύμφωνα με τη σύμβαση της Fraport, όλοι οι υπάλληλοι στα συμβεβλημένα αεροδρόμια θα υπηρετούν από τη θέση μάχιμου και σε καμία περίπτωση σε διοικητικές-γραμματειακές θέσεις, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α .

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος