Ε.Κ. Σάμου: Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης που αυτή την στιγμή έχουν ανάγκη οι πληγέντες των τεράστιων καταστροφών που βιώνει η χώρα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σωματεία, συλλόγους και φορείς να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, με σημεία συγκέντρωσης στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο Σάμου, Σμύρνης 2 – τηλ 2273027561 και 6986293958 και ώρες 10.00-15.00) αλλά και στο Καρλόβασι (Παράρτημα Εργατικού Κέντρου, Γοργύρας, τηλ 6945342108 – 6972764106 και ώρες κατόπιν συνεννόησης) μέχρι και την Τρίτη 24/08.

Τα είδη που αναζητούνται είναι, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρεβίθια, αλεύρι, κράκερς, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες, αντισηπτικά, μωρομάντηλα, χαρτικά, είδη καθαριότητας (υγρά μαντηλάκια, μάσκες), βρεφικά είδη (πάνες, γάλα κλπ).

Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚΣ αναφέρεται και στην συμπλήρωση του ενός μήνα από την πυρκαγιά στο νησί επισημαίνοντας την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, τα κενά τόσο σε πυροσβεστικά μέσα (υποστελεχωμένες υπηρεσίες της πυροσβεστικής, ελλιπή μέσα κατάσβεσης κλπ) όσο και σε μέτρα πρόληψης της φωτιάς. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι «ενώ τα Δασαρχεία όλης της χώρας ζητούσαν φέτος για αντιπυρική θωράκιση 17.7 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση της ΝΔ πίστωσε μόλις 1.7 εκατομμύρια ευρώ και την προηγούμενη χρονιά μόλις 4.5 εκατομμύρια”.

“Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη είτε μαύρη είτε πράσινη είναι η κύρια υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος αφού στις «στάχτες» του πλουτίζουν επιχειρηματικοί όμιλοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος