Ε.Κ. Σάμου: Καλεί τα μέλη του στην πανελλαδική δράση για την παιδεία

Στην πανελλαδική δράση για την παιδεία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Καρλοβάσου καλεί τα μέλη του το Εργατικό Κέντρο Σάμου.Όπως αναφέρει, “αιτήματα ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα  είναι τα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Το Σχέδιο αντιμετώπισης μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που προκάλεσε και όξυνε η πανδημία, και τέλος η άμεση αποκατάσταση των ζημιών των σχολείων από το σεισμό”.

Το Ε.Κ.Σ καλεί, “τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, τα σωματεία και τους συλλόγους τους, όλο το λαό των νησιών να κάνουν υπόθεση δική τους και να παλέψουν οργανωμένα και μαζικά για την υγεία, την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους”.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών”, σημειώνοντας: «Πολλά παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, είναι σίγουρο ότι και αυτή θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα, αφού δημιουργεί πολλά εκπαιδευτικά και μαθησιακά κενά. Μικρά παιδιά πισωγυρίζουν από ήδη κατακτημένη γνώση. Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε για το άνοιγμα τους είναι η αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Το self-test. Δηλαδή και πάλι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται, μόνοι τους αν είναι άρρωστοι ή όχι.

Στο νησί μας ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες επιδιόρθωσης των σχολείων από το σεισμό. Οι προκάτ αίθουσες ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και ακόμα δεν έχουν στηθεί κανονικά. Χρειάζεται δράση για να επιδιορθωθούν τα σχολεία άμεσα, να χτιστούν νέα όπου είναι απαραίτητο, οι προκάτ αίθουσες να μην είναι μόνιμη λύση”.

“Διεκδικούμε μέτρα για την υγεία του λαού και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων”, τονίζει το ΕΚΣ αναφέροντας ότι τα αιτήματα είναι:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού για πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας.

-Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού ιδιωτικού τομέα.

-Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, κάθε εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

-Αραίωση των μαθητών ανά τάξη με 15.

-Άνοιγμα του Πανεπιστημίου με όλα τα μέτρα προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος