Δυσαρέσκεια σε Χίο και Οινούσσες για θέμα ΦΠΑ

“Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα νησιά του Αιγαίου με ημίμετρα. Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για 6 μήνες και μόνο για τα πέντε νησιά που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών είναι τουλάχιστον προσβλητική για όλους εμάς τους κατοίκους των ακριτικών νησιών/”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου σχετικά με την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και λέρο λόγω προσφυγικού.

“Ο μειωμένος Φ.Π.Α. δεν έχει δοθεί χαριστικά. Δεν αποτελεί ούτε προνόμιο ούτε ελεημοσύνη που μας έχει δοθεί εξαιτίας των προσφυγικών ροών. Έρχεται σε αντιστάθμισμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των νησιών λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών μας, όπως εξάλλου και το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο επίσης αποτελούσε διαχρονικά αίτημα των νησιών μας και το οποίο ελπίζουμε επιτέλους να υλοποιηθεί.

Αντί η κυβέρνηση να δίνει τις απαιτούμενες λύσεις στα νησιά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης, αντί να δίνει ερεθίσματα στους κατοίκους να παραμένουν ή και να επιστρέφουν στα νησιά, άστοχα προσπαθεί να συνδέσει το θέμα του Φ.Π.Α. με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, προβαίνοντας σε ένα ακατανόητο διαχωρισμό στην αντιμετώπιση των νησιών. Συνεχίζουμε τον αγώνα όλα τα νησιά ενωμένα. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη μόνιμη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου”.

Εντονη δυσαρέσκεια από αντιπολίτευση Δ. Οινουσσών
Δυσαρέσκεια σε Χίο και Οινούσσες για θέμα ΦΠΑ
Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε εξάλλου με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος- επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ:

“Μόνο ως “εχθροπραξία” μπορεί να χαρακτηριστεί η αλλοπρόσαλλη απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στο 24% στις Οινούσσες και τα Ψαρά και να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές στα μεγάλα νησιά Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω!
Οι μικρονησιωτικές επιχειρήσεις και η χειμαζόμενη νησιωτική οικονομία δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και την εκτίναξη των τιμών! Είναι προφανές ότι οι Δήμαρχοι των μεγάλων νησιών εξασφάλισαν το προνόμιο για τους Δήμους τους, ενώ οι υπόλοιποι καθόμαστε και περιμένουμε τη …. Σχολή Σωστικών!”, σημειώνει ο κ. Δανιήλ.
Να σημειωθεί ότι οι Οινούσσες μπορεί να μην έχουν Κέντρο Υποδοχής, όμως η νησίδα Παναγιά αποτελεί “πύλη εισόδου” για μεγάλο αριθμό προσφύγων που φτάνουν στη Χίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος