Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Με τα θέματα στο χώρο της υγείας και στη στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων να είναι από τα πιο σημαντικά, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ υπό τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη είχε την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν και το Νοσοκομείο της Χίου.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), μαζί με τους συναδέλφους τους από το ΕΚΑΒ αλλά και τη συμμετοχή εκπροσώπων από φορείς και σωματεία του νησιού υποδέχθηκαν θερμά τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τους συναδέλφους τους βουλευτές Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιώς), Χρήστο Κέλλα (Λάρισας) και Περικλή Μαντά (Μεσσηνίας).

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Μετά την ενημέρωση από τη Διοίκηση του «Σκυλίτσειου», ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία των φορέων που διαδήλωναν στο χώρο του Νοσοκομείου, ακούγοντας τα ζητήματα που έθεσαν κύρια οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ. Εκεί έγινε αναφορά τόσο στα θέματα του προσωπικού, στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, ενώ σημειώθηκε ότι δεν έχει μπει ακόμα η υπογραφή του υπουργού ώστε η ΜΕΘ του νοσοκομείου να χαρακτηριστεί ως τμήμα και να μπορεί να ενταχθεί στον εθνικό κορμό προσμέτρησης των κλινών.

Παράταση συμβάσεων και επιπλέον μοριοδότηση
Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)Αναφερόμενος στο θέμα του επικουρικού προσωπικού, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι δίνεται παράταση στις συμβάσεις εργασίας, και βγαίνουν προκηρύξεις, έτσι ώστε αυτό το προσωπικό που πρόσφερε και στην πανδημία να έχει αυξημένη μοριοδότηση.
Σχετικά με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σημείωσε ότι αυτοί που τις έβγαλαν αυτές τις προκηρύξεις το 2017, στην ουσία κορόϊδευαν για το θέμα της μονιμοποίησης. Και για αυτό το λόγο ανανεώνουν επί 2,5 χρόνια τις συμβάσεις, ενώ τόνισε ότι μαζί με τη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι έτοιμος να δουν το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.

Καμπανάκι για έλλειψη ιατρών: «Είμαστε όλοι… Διευθυντές»
Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)
Λίγο μετά ο Θάνος Πλεύρης άκουσε τα προβλήματα του Νοσοκομείου από στελέχη και εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων των εργαζομένων που πολλοί από αυτούς προέρχονταν και από το χώρο της ΝΔ. Τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, όπου χαρακτηριστική ήταν η έκφραση πως έχουμε μόνο Διευθυντές και όχι Επιμελητές Α’ και Β’ και ότι «με κουρασμένα παλικάρια ιατρική δεν γίνεται». Οι γιατροί σημείωσαν ότι λειτουργούν, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, με το φιλότιμο αλλά και με τις δωρεές όπως της εκκλησίας ή των εφοπλιστών.
Επίσης ζητήθηκε από τον υπουργό υγείας να εξαιρεθούν οι εφημερίες από το φορολογητέο εισόδημα.

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)
Στον υπουργό τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη Διοίκηση, όπου έγινε λόγος για κακοδιοίκηση. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στον τρόπο που συνεδριάζει το Δ.Σ. όπου τα αιρετά μέλη δεν έχουν πρόσβαση στο φάκελο με την ημερήσια διάταξη, ότι δεν υπογράφονται πρακτικά και εκ των υστέρων βλέπουν τις αποφάσεις δημοσιευμένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σχετικά με τα θέματα αυτά ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως είναι άλλα τα ελεγκτικά όργανα που καλούνται να δουν τέτοιες καταγγελίες.

«Το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό»

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Σε ότι αφορά το θέμα του ιατρικού δυναμικού ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό». Παραδέχτηκε ότι είναι σωστό το αίτημα να μην μπαίνουν οι εφημερίες στο φορολογητέο εισόδημα, κάτι που θα συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό ενώ σημείωσε ότι «ενδεχομένως πρέπει να δούμε και πιο ευέλικτες μορφές εργασίας».

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Εχοντας ενημερωθεί και κατά τη συνάντηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Χίου με το ακτινολογικό, με τη μη λειτουργία του μαστογράφου όσο και του μαγνητικού τομογράφου, σημείωσε ότι υπάρχουν και θέματα με ειδικότητες σε Νοσοκομεία και ότι πιθανόν σε αυτό το επίπεδο να μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ανάφερε για παράδειγμα πως στο Νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχει θέμα με αναισθησιολόγο και στην Κω με παθολόγους. Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για ενίσχυση του ΕΣΥ και για να μην χρειάζονται για παράδειγμα τα άτομα με αναπηρία να μετακινούνται εκτός νησιού, όπως λίγο νωρίτερα είχε επισημάνει στα προβλήματα η πρόεδρος της Παγχιακής Ενωσης ΑμεΑ.

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)
Επίσης τόνισε ότι πρώτα βγαίνουν οι προκηρύξεις για τις θέσεις γιατρών σε δυσπρόσιτες περιοχές και υποστήριξε πως «δια μαγείας και μόνο με αλλαγή μισθολογικού δεν λύνονται τα θέματα».
Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για το Νοσοκομείο της Χίου για προσλήψεις 4 γιατρών, μεταξύ των οποίων και ογκολόγου, και 21 νοσηλευτών, ενώ σχετικά με το ΕΚΑΒ ότι θα προχωρήσουν σε 910 προσλήψεις πανελλαδικά που θα αφορά βέβαια και τη Χίο. Ενώ μέσω επικουρικού προσωπικού θα προσπαθήσουν να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.
Ο Νότης Μηταράκης επισήμανε επίσης ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε χρηματοδοτήσεις για υλικοτεχνική υποδομή σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο.

Κάλεσμα σε ανεμβολίαστους

Δυναμική υποδοχή Θ. Πλεύρη – κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Χίου (video)

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Νοσοκομείο Χίου ο Θάνος Πλεύρης είχε συνάντηση στους διαδρόμους με ανασφάλιστο που του τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ άκουσε και τον εκπρόσωπο των ανεμβολίαστων υγειονομικών (4 είναι στο Νοσοκομείο της Χίου) με κατηγορηματική θέση πως εφαρμόζουν τις οδηγίες από τον ΠΟΥ.
«Καλούμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στην εργασία τους. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, πως μπορούν να την υπηρετήσουν.
Οπως ανανεώνουμε συμβάσεις σε όλο το προσωπικό λόγω covid, αντίστοιχα και αυτοί που θέλουν να εργαστούν στο διάστημα που είναι η πανδημία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος