ΔΣ Ανατολικής Σάμου: Τέθηκαν σημαντικά θέματα από την αντιπολίτευση πριν την συνεδρίαση

Πολλά ήταν τα θέματα που έθεσαν προ ημερήσιας διάταξης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου.

Αρχικά υπήρξε από τη Δημοτική Παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» το αίτημα για την αξιοποίηση του ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) το οποίο από το 2019 έχει σταματήσει να δίνεται στους δικαιούχους του νομού.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ώστε να αναλάβει αυτή τη διανομή του.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ζητήθηκε η επέκταση του θεσμού των σχολικών γευμάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου, κάτι που αποδέχτηκε ομόφωνα το σώμα και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε όλα τα σχολεία την επόμενη χρονιά να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Επίσης τέθηκε το θέμα της έλλειψης μνημείου εθνικής αντίστασης στην πρωτεύουσα του νησιού και αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον καθηγητή ιστορίας Χρίστο Λάνδρου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χωροθέτησης και επιλογής του μνημείου.

Τέλος με αφορμή τα αρνητικά αποτελέσματα μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στην ποιότητα του πόσιμου νερού σε σχολικές μονάδες του Πυθαγορείου, τέθηκε το θέμα των συχνών ελέγχων καθώς και της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων για τα αποτελέσματα αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος